Was je zorgen weg

09-10-2011
Niki
Was je zorgen weg

Je zorgen wegspoelen. Het kan echt. Dat beweert althans onderzoeker Spike Lee van de University of Michigan. Uit een recente studie van deze universiteit blijkt dat wij onze zorgen en slechte ervaringen weg kunnen wassen, omdat onze geest sterk verbonden is met onze fysieke ervaringen.

Door je handen te wassen of een douche te nemen, kunnen mensen verlost raken van immorele gevoelens, ongelukkigheid of twijfels over een beslissing, aldus de onderzoeker. De wetenschapper kwam tot die conclusie na het uitvoeren van een experiment waarbij een groep vrijwilligers hun eigen immorele gedrag en dat van anderen moesten beoordelen. Mensen die hun handen mochten wassen, bleken zich minder schuldig te voelen over hun slechte daden.

Wég positieve gevoelens

Toch heeft het wegwassen volgens Lee niet altijd een positief effect. Omdat je lichaam reinigen eerdere ervaringen wegspoelt, kun je ook positieve gevoelens wegspoelen. Het is zelfs zo dat je na het ophalen van herinneringen beter je handen niet wast. Dat zou de warme gloed van de gelukkige herinnering wegspoelen en je minder tevreden achterlaten.

 

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond