Wangedrag op de kerstborrel

16-12-2011
Niki
Wangedrag op de kerstborrel

In december organiseren veel bedrijven een kerstborrel zodat collega's de banden eens kunnen aanhalen, maar uit een onderzoek van carrièresite Monsterboard blijkt dat veel van die kerstborrels behoorlijk uit de hand lopen. Zelfs met ontslag tot gevolg.

Bijna 4 op de 10 (37%) werknemers heeft zich in het verleden wel eens misdragen op een bedrijfsborrel. Dit blijkt uit een wereldwijde poll onder 3.699 bezoekers van carrièresite Monster. Vijf procent is zelfs ontslagen door wangedrag en nog eens vijf procent liep flinke reputatieschade op.

Britse werknemers kunnen zichzelf tijdens een bedrijfsparty het moeilijkst beheersen, maar liefst 64 procent geeft aan zich misdragen te hebben. 9 procent van de Britse respondenten werd voor het overtreden van de gedragsregels ontslagen en nog eens 9 procent liep een deuk in het imago op. Nederlandse werknemers kunnen er wat van; bijna de helft van de Nederlandse ondervraagden (45%) blijkt zich wel eens te misdragen op de bedrijfsborrel. Voor 6 procent betekende dit einde carrière, 8 procent ondervond imagoschade.

Het wereldwijde onderzoek van Monster toont aan dat Italiaanse werknemers zich het beste gedragen op bedrijfsfeesten, slechts 18 procent van de Italiaanse respondenten heeft het wel eens te bont gemaakt.

Bron: Monsterboard. 

Tags: kerst, onderzoek, werk
 

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond