Nederlanders en Vlamingen in het buitenland missen vooral eten

13-12-2011
Niki
Nederlanders en Vlamingen in het buitenland missen vooral eten

BVN, de Nederlandstalige zender voor Nederlandstaligen in het buitenland, vroeg de afgelopen weken aan Nederlanders en Vlamingen over de hele wereld wat ze het meeste missen. Uit de meer dan 10.000 reacties blijkt dat het eten van thuis meer wordt gemist dan familie. Van Hema-worsten, een broodje haring, een ijsje van Jamin tot Vlaamse frieten, garnalen, chocoladeletters en kroketten. Ze worden wereldwijd gemist.

Met de feestdagen voor de deur, zou je denken dat Nederlanders en Vlamingen in het buitenland vooral familie missen. Niets is minder waar. Nederlanders in het buitenland verlangen vooral naar zoute haring (9,1%), zelfs nog meer dan kroketten (8,6%) en kaas (8,1%). Vrienden en familie volgen pas op de vijfde plaats (6,7%).

Van de Vlamingen zegt slechts 2,1% familie en vrienden het meeste te missen. Een groot verschil met de behoefte aan de zak friet, die met 16,9% het meest wordt gemist. Maar ook lekkers van de bakkerij en garnalen worden door Vlaaamse expats gemist. En niet te vergeten het Belgische bier. 


Op de website van de Grote Misverkiezing konden deelnemers zelf aangeven wat ze het meeste missen en enkelen van hen ontvingen van BVN al een pakketje 'gemis.' Zo kregen BVN-kijkers in het buitenland al pakketjes met kaas, speculaas, pepernoten, houten wasknijpers, bloembollen en Hema-theedoeken thuisbezorgd. 

Hoewel de actie is afgesloten, is het zeker nog leuk om te zien wat Nederlanders en Vlamingen het meest missen. Zoals de Nederlander uit Bangkok, die zo graag weer eens op een heldere winterochtend een laagje ijs van zijn voorruit wil krabben. Of een vrouw uit Portugal, die 'goede juridische steun' mist bij haar echtscheiding. 

 

 

 

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond