Eerste frisdrank van stevia komt uit Finland

22-11-2011
Niki
Eerste frisdrank van stevia komt uit Finland

Goed nieuws voor diabetici. De Finse fabrikant Hartwall komt als eerste op de markt met een frisdrank op basis van stevia, de natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de steviaplant. Sinds deze maand is het gebruik van stevia toegelaten op de Europese markt.

Stevia is afkomstig van de steviaplant en wordt in Zuid-Amerika al eeuwenlang gebruikt als natuurlijke zoetstof. Stevia is uitermate geschikt voor diabetici. Het is tot 300 keer zoeter dan suiker en kan chemische zoetstoffen als aspartaam volledig vervangen. Daarnaast bevat stevia geen calorieën. Vanaf december lanceert het bedrijf als eerste in Europa een frisdrank met stevia als zoetstof onder de nieuwe naam Hartwall Jaffa Super.

Bron: Catweb.nl

Reacties (2)

 • 04-02-2012 21:26
  wilma versteeg

  Waar kan ik Hartwall Jaffa Super kopen.
  Ben erg onder de indruk van het product Stevia, gebruik het inmiddels als zoetstof ipv Natrena e.d.
  Benieuwd naar jullie reactie.
  Mvg.
  Wilma

  Antwoorden
 • 05-02-2012 09:22
  Ziezózon

  Beste Wilma,
  Het product zou in december 2011 op de markt komen, maar het is niet helemaal duidelijk of dat in eerste instantie alleen in Finland is. We weten dat er inmiddels alweer een nieuwe smaak is gelanceerd. Hier is een link naar een artikel op de website van Hartwall. Er staan ook twee email-adressen op. Misschien een mailtje sturen? Wij denken dat je verder de meeste kans maakt in een winkel met natuurproducten. Hier is de link: http://www.hartwall.fi/en/News/Press-Releases/Sweetener-derived-fro...

  Antwoorden
 

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond