01 feb 2012

Een baan via Twitter in één ochtend

Niki
Een baan via Twitter in één ochtend

Kun je op één ochtend een baan vinden via Twitter? Met een experimentele Twitter-campagne hoopt Het Talent en Career Center uit Groningen donderdag 2 februari  het antwoord te vinden op deze vraag. Ruim 40 hoger opgeleiden met ervaring én een flinke dosis ambitie - maar wél zonder baan - gaan het uitproberen. Let op Twitter dus op #tweet4baan.

De hoogopgeleide werkzoekenden die meedoen, volgen donderdagmorgen bij het Talent & Career Center eerst een 'werkshop' twitteren voor een baan van Natasja Oosterloo, ervaringsdeskundige en schrijfster van het e-book 'Twitter jezelf naar een baan.' Oosterloo is het levende voorbeeld van een young professional die met een uitgekiende socialmedia- en twittercampagne haar droombaan heeft veroverd.

Baantweet 

Dat is wat de 40 jonge talenten bij Het Talent & Career Center nu ook gaan proberen. Als voorbereiding hebben de deelnemers een zogenaamde baantweet gemaakt. De opdracht: presenteer jezelf in 140 tekens. Na afloop van de 'werkshop' verzenden alle 40 deelnemers de baantweets naar hun netwerk op Twitter. De loopbaanprofessionals van Het Talent & Career Center zorgen ervoor dat de baantweets worden ge-retweet. Zo hoopt men in één ochtend maximale media-aandacht te genereren én de meer dan veertig werkzoekenden aan een baan te helpen. De actie is op Twitter te volgen via #tweet4baan.

Tags: actie, twitter, werk
 

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond