Een baan via Twitter in één ochtend

01-02-2012
Niki
Een baan via Twitter in één ochtend

Kun je op één ochtend een baan vinden via Twitter? Met een experimentele Twitter-campagne hoopt Het Talent en Career Center uit Groningen donderdag 2 februari  het antwoord te vinden op deze vraag. Ruim 40 hoger opgeleiden met ervaring én een flinke dosis ambitie - maar wél zonder baan - gaan het uitproberen. Let op Twitter dus op #tweet4baan.

De hoogopgeleide werkzoekenden die meedoen, volgen donderdagmorgen bij het Talent & Career Center eerst een 'werkshop' twitteren voor een baan van Natasja Oosterloo, ervaringsdeskundige en schrijfster van het e-book 'Twitter jezelf naar een baan.' Oosterloo is het levende voorbeeld van een young professional die met een uitgekiende socialmedia- en twittercampagne haar droombaan heeft veroverd.

Baantweet 

Dat is wat de 40 jonge talenten bij Het Talent & Career Center nu ook gaan proberen. Als voorbereiding hebben de deelnemers een zogenaamde baantweet gemaakt. De opdracht: presenteer jezelf in 140 tekens. Na afloop van de 'werkshop' verzenden alle 40 deelnemers de baantweets naar hun netwerk op Twitter. De loopbaanprofessionals van Het Talent & Career Center zorgen ervoor dat de baantweets worden ge-retweet. Zo hoopt men in één ochtend maximale media-aandacht te genereren én de meer dan veertig werkzoekenden aan een baan te helpen. De actie is op Twitter te volgen via #tweet4baan.

Tags: actie, twitter, werk
 

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond