Kampeer eens in iemand zijn tuin

02-06-2012
Nicole
Kampeer eens in iemand zijn tuin

Campinmygarden.com is de eerste website die het kamperen in iemand zijn tuin wil promoten en samenbrengen. Op de website kunnen mensen die hun eigen tuin als micro-camping beschikbaar willen stellen foto's en informatie plaatsen. Reizigers die een alternatief zoeken voor duurdere hotels, drukke familiecampings of gewoon eens anders willen kamperen, kunnen via de site een plaatsje op een privé camping reserveren. In Londen, waar ze door de Olympische Spelen kampen met een tekort aan slaapplaatsen, is het kamperen in tuinen in korte tijd een trend geworden.

Op campinmygarden vind je campings/tuinen van over de hele wereld, maar binnen Europa kun je terecht in tuinen in Ierland, Nederland en België, maar dus vooral in Groot-Brittannië. Daar is het kamperen in iemand zijn tuin op korte tijd enorm populair geworden. Omdat er tijdens de Olympische Spelen in Londen te weinig slaapplekken zijn, biedt campinmygarden.com namelijk de perfecte oplossing: gratis kamperen in iemands tuin en dat in een stad als Londen.

Van Bamping tot Glamping
Maar eigenlijk kun je dus overal in de wereld ergens in een tuin je tent opslaan. Campinmygarden belooft reizigers een unieke ervaring en het aanbod is bovendien erg gevarieerd. Zo kun je kiezen voor bamping, kamperen op een micro-camping met basisvoorzieningen, of glamping - een samenvoeging van glamourous en camping - en dus kamperen in luxe. Als je van te voren wilt weten of je 's avonds handdoekjes en een bonbon op je luchtbed vindt óf je vraagt je af of je ook gebruik mag maken van toilet en douche: je kunt tuinbezitters via mail rechtstreeks vragen stellen over de voorzieningen.

Verder vind je op de site ook een waarderingssysteem en ervaringen van reizigers die hun kans al waagden, plus een lijst met activiteiten die er in die periode in de omgeving van je tuincamping plaatsvinden, gaande van festivals tot sportactiviteiten. Ten slotte benadrukt campinmygarden dat het gaat om kortere, in tijd beperkte, periodes van kamperen. Het is dus niet de bedoeling dat je ergens waar het goed toeven is definitief je tent opslaat. Meer weten over het kamperen in iemand zijn tuin? Surf dan naar campinmygarden.com.  

Foto: zomaar een tuin in Ierland, waar je tussen de kippen en het groen je tent kunt opslaan.

Tags: reizen, wereld

Reacties (1)

 • 10-09-2013 07:30
  lameaux (website)

  www.camping-garden.com is an interactive free website. The aim is to connect people offering a camp site in their Garden to people looking for a place to camp. Like couchsurfing, this website is available all over the world,
  For a stop or for a stay, with your tent or your camping car, choose among the gardens, farms, or sites available for rent. 
  Welcome in our website,

  Antwoorden
 

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond