Film: Les Adieux à la Reine

19-04-2012
Zunke

Aan de vooravond van de Franse Revolutie is aan het hof van Louis XVI en Marie-Antoinette nog niets te merken van de groeiende onrust in Parijs. Wanneer de bestorming van de Bastille ook doordringt in deze hoogste kringen, vlucht het merendeel van de aanwezige adel met hun bedienden uit het paleis. De laatste uren van Versailles zijn aangebroken.

In de eindeloze gangen echoën de hulpkreten van hongerige onderdanen. Alleen Sidonie Laborde, een van de voorlezers op het paleis en erg toegewijd aan koningin Marie Antoinette, weigert de geruchten te geloven en besluit te blijven. Ze is ervan overtuigd dat Marie-Antoinette haar zal beschermen tegen alle mogelijke kwaad. Ze beseft niet dat dit de laatste drie dagen worden dat ze haar koningin zal dienen.

Vrouwen

Les Adieux à la Reine is een mooi kostuumdrama over het begin van de Franse Revolutie, maar dan gezien vanuit het perspectief van een hondstrouwe hofdame van Marie Antoinette. Dat kost haar wel haar leven, want machtswellust en verraad vieren hoogtij in Parijs, tijdens de laatste dagen van het hof van Versailles. Les Adieux à la Reine was te zien op het filmfestival in Berlijn. 

Bekijk de trailer van de film Les Adieux à la Reine. Nu in de bioscoop.

 

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond