Songfestival 2012: Would You, Iris?

22-05-2012
Claudine

Zaterdag 26 mei vindt het Eurovisiesongfestival 2012 plaats in Azerbeidzjan. Vandaag gaan we het hebben over de Belgische inzending: de 17-jarige Iris die er alles aan zal doen om de finale te halen met het liedje 'Would you.' Vanmiddag mag ze nog een laatste keer repeteren en vanavond zal blijken of  Would You goed genoeg is voor een plaats in de finale aanstaande zaterdag. De grote vraag vandaag is dus: Would You, Iris?

 

België en het Eurovisiesongfestival is een verhaal apart, omdat zowel Vlaanderen als Wallonië een eigen openbare omroep hebben: VRT en RTBF. Om alles simpel te houden wisselen beide omroepen elkaar jaarlijks af. 
Dit jaar was het de beurt aan Vlaanderen om een kandidaat te sturen. Net als twee jaar geleden heeft de Vlaamse televisiezender de kandidaat zelf aangeduid. Het publiek werd wel betrokken bij de keuze van het lied en de keuze viel op het nummer Would You.

Belgisch succes
België heeft het ook jaren moeilijk gehad om het tot de finale van het internationale liedjesfestival te schoppen, maar twee jaar geleden boekte de Vlaming Tom Dice veel succes. Hij overleefde als eerste Belg sinds 2004 de halve finale. Tom Dice eindigde uiteindelijk in die finale als zesde, een prachtige prestatie. 

De 17-jarige Iris - uitgesproken op zijn Engels als Airis, zoals haar artiestenaam eerder ook luidde, heet in het echte leven Laura Van den Bruel en komt net als Tom Dice uit dezelfde muziekstal. Iris uit Herentals scoorde overigens in eigen land al een hit - nog onder de naam Airis - met haar debuutsingle Wonderful. Wij wensen Iris en haar achtergrondzangeressen veel succes en hopen op een Wonderful afloop: een finaleplaats voor aanstaande zaterdag.

Luister zelf naar de repetitie van Iris die Would You zingt.

Update: Helaas, het mocht niet zo zijn. Iris bereikte niet de finale.

 

 

 

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond