Showroom Belgium tijdens Londen Fashion week

31-01-2012
Niki
Showroom Belgium tijdens Londen Fashion week

De Belgische mode staat wereldwijd in hoog aanzien. Jaar na jaar groeit de populariteit van Belgische ontwerpers. Om de Belgische mode in het buitenland nog meer te promoten start het Flanders Fashion Institute nu met Showroom Belgium, waarbij eigen talent tijdens de belangrijke modeweken in de schijnwerper wordt gezet. Het debuut is voor de London Fashion Week, daarna is ook Parijs aan de beurt.

Van 17 tot 21 februari 2012 zullen de collecties van vier Belgische ontwerpers in Londen worden gepresenteerd in het Somerset House, de locatie die het Flanders Fashion Institute heeft uitgekozen voor Showroom Belgium London. Fashion lovers kunnen er de nieuwe collecties van Wolf. by Sophie Claes, Cedric Jacquemyn, Omsk en A. Knackfuss bewonderen.

Kortfilm

Het Flanders Fashion Institute maakte ook een kortfilm om Showroom Belgium Londen aan te kondigen. De film zal tijdens de Fashion Week London op verschillende publieke plaatsen in Londen worden vertoond en is vooral een teaser om het publiek warm te maken voor Showroom Belgium.

De video is volledig opgenomen in het Koninklijke Museum van Schone Kunsten in Antwerpen dat momenteel is gesloten vanwege een ingrijpende renovatie en pas in 2017 weer de deuren zal openen. Net als de kunstvoorwerpen van het museum zijn de kledingstukken die je in de film te zien krijgt intussen zorgvuldig ingepakt. En verscheept naar Londen.

Showroom Belgium Parijs

In maart is het dan de beurt aan Parijs, waar tijdens de Parijse modeweek de collecties van a.KNACKFUSS, Black Balloon, Lisa Colpaert, Calogero Di Natale, Céline de Schepper, Conni Kaminski, filles a papa, Olivia Hainaut en Wolf. by Sofie Claes te zien zijn. De locatie in de Franse hoofdstad is de Galerij Magda Danysz. Showroom Belgium Paris vindt plaats van van 3 tot en met 7 maart 2012. 
 

SHOWROOM BELGIUM / LONDON FASHION WEEK from guido verelst on Vimeo.

 

 

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond