Modo Parcours in Brussel brengt een 'statement'

07-10-2011
Niki
Modo Parcours in Brussel brengt een 'statement'

Op 28, 29 en 30 oktober 2011 vindt in Brussel weer het MODO PARCOURS plaats, een mode-evenement waar ongeveer 70 modeontwerpers zich verzamelen in de Dansaert-, Sint-Jacobs en Zavelwijk, ook wel bekend als de meest avant-gardistische wijken in de Belgische hoofstad. Tijdens deze drie dagen ademt het stadscentrum van Brussel alle kleuren van de hedendaagse mode uit.   

De 11e editie van het Modo Parcours draagt dit jaar de titel 'Statement'. 'Statement' in de zin van 'zin voor betekenis, boodschap meegeven, een positie innemen...' Vooral in de creatieve industrie, zoals de mode-en designsector, zijn 'statements' talrijk. In de geschiedenis van de mode, hebben het verlangen naar verandering en actie een aantal zaken voor altijd veranderd.

Jong modetalent

Het MODO PARCOURS 2011 telt bijna 70 installaties, een mix van jong talent uit de Brussels modescholen maar ook bekende merken uit het Brusselse. Ontwerpers exposeren in hun eigen boetiek of worden uitgenodigd om in een privéruimte of onverwachte locatie te exposeren. Vaak wordt er samengewerkt met andere artiesten uit de grafische wereld, beeldkunst, fotografie, dans- of theatersector.

Op vrijdagavond 28 oktober start het feest met voorstellingen, concerten of soirées tijdens een nocturne. Naast de pop-up store Brussels Boutikq in het toekomstig Brussels Centrum voor Mode en Design, zullen ook twee tentoonstellingen opgebouwd worden tijdens het Parcours; 'Brussels meets Seoul meets Brussels.' De eerste tentoonstelling etaleert het werk van de eerstejaars studenten van La Cambre Mode[s] en de tweede expo  presenteert het resultaat van de workshop 'Full Metal Jacket,' een workshop onder leiding van Tony Delcampe en Didier Vervaeren met studenten van studenten van de Koreaanse Samsung Art and Design Institute in Seoul. Een blik op de toekomstige modegeneratie aan beide kanten van de planeet.

Eigen parcours

Dankzij een gedetailleerd plan en programma, beschikbaar aan de start van het Parcours, kan het publiek ontwerpers ontmoeten in de volgorde die zij/hij zelf verkiest en dat op eigen tempo. Het Modo Parcours is een gelegenheid voor fashion-lovers om de deur van de luxeboetieks in de Dansaertwijk te openen en tergelijkertijd ongewone plaatsen in de buurt te ontdekken die voor deze gelegenheid hun deuren openstellen. Het Modo Parcours is ook een gelegenheid voor modeprofessionals om nieuw Brussels modetalent te ontdekken. 

 

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond