Herfst en winter met Frankly

22-11-2012
Nicole
Herfst en winter met Frankly

Voor de herfst- en wintercollectie 2012/2013 van Frankly inspireerde de Belgische ontwerpster Annelies Braeckman zich op de mode van de jaren zestig; niet de retro-look uit die tijd, wél de klasse van een stijlicoon als Jacky Kennedy die verfijning en stijlvolle eenvoud naar een heel nieuw niveau tilde. Volgens de ontwerpster is de consument meer dan ooit op zoek naar hoop en positivisme. Het resultaat is een kleurrijke collectie.

 

Annelies Braeckman vertaalde het spontane modebeeld van toen naar hedendaagse draagbare mode. Zonder haar eigen stijl los te laten, slaagde de ontwerpster er in zichzelf opnieuw uit te vinden. “Het klopt dat ik behalve de zwarte, beige en grijze winterkleuren, meer dan bij andere najaarscollecties, gebruik heb gemaakt van kleur.” Het meest in het oog springende is de rode jurk die door kenners nu al met veel enthousiasme werd onthaald. Maar daarnaast werd er ook al zeer positief gereageerd op de bruine tinten die dit najaar subtiel gecombineerd worden met bordeaux-tinten in jersey en breiwerk.

Hoop
Volgens Annelies Braeckman is de consument meer dan ooit op zoek naar hoop en positivisme. De ontwerpster haalde voor haar Frankly-collectie van dit najaar haar inspiratie dan ook uit de hoopvolle jaren zestig en de kleuren die deze hoop uitdrukken. “De mode van toen werd verder gekenmerkt door eenvoud, klasse én stijl. Al deze typisch kenmerken heb ik vertaald naar het heden.”

De blazers in wol en jersey zijn gebaseerd op de ‘brave’ stijl die Jacky Kennedy zo vrouwelijk onder de spotlights bracht. “Toch zijn de modellen losjes van model én uniseks. De jaren zestig waren namelijk ook het begin van de uniseks mode: vrouwen begonnen in die periode ook broeken te dragen.”

Details
De broeken van Frankly zijn er in klassieke uitvoering, maar er is ook een sportief model, afgewerkt met een elastiek in de taille. Het geoefende oog ziet onmiddellijk dat de broeken subtiele details bevatten zoals het doordruk-knoopje op de achterzak, afgewerkt met een verfijnde kruissteek aan de buitenkant. Ook in de cardigans komt dit klassieke doordruk-knoopje met kruissteek terug. Ook op de mouwsplit van de blazer zien we dit detail, dat verwijst naar het spontane karakter van het modebeeld dat in de jaren zestig opkwam en een einde maakte aan alle referenties naar het verleden. 

De gedrapeerde tops en jurken zijn gebaseerd op de meer ‘sobere’, lees: ontdaan van franje en tierelantijntjes, verfijnde en elegante mode die uitdrukt dat het belangrijk is iemand te zijn, een eigen pure identiteit te hebben en zelfvertrouwen uit te stralen. Dat kan met de gedrapeerde jurk in lichte viscose-wol of in een geprinte katoenzijde of een licht gedrapeerde top in dezelfde stoffen. Andere tops zijn er ook met wijd openvallende polosluitingen met drukknoopjes, die ook verwerkt zijn in een jurk met een sportief, spontaan en vrouwelijk karakter met een rechte, eenvoudige snit, ook weer typisch voor de jaren zestig.

Romantiek
Het sluitstuk van de Frankly-collectie 2012/2013 is een romantische jurk met boothals en kort mouwtje en plooien en bindstrikje, verkrijgbaar in diverse prints of in lichte wol in de kleur vermiljoenrood. Overdag te dragen op het werk en 's avonds kun je zo aanschuiven bij een chic diner. Het handelsmerk van Frankly: kleding die overal en altijd te dragen is.

Bekijk de herfst-wintercollectie 2012/2013 van Frankly.

 • Web1Frankly1_40610_100_100_1
 • Web2Frankly2_35582_100_100_1
 • Web3Frankly3_38795_100_100_1
 • Web4Frankly4_18369_100_100_1
 • Web6Frankly6_20072_100_100_1
 • Web7Frankly7_20976_100_100_1
 • Web8Frankly8_18340_100_100_1
 • Web9Frankly9_22198_100_100_1

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: 2012, mode
 

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond