Café Costume zoekt het Down Under

10-01-2012
Niki
Café Costume zoekt het Down Under

Het Belgische modemerk Café Costume staat bekend om 'tailoring à la carte.' Het merk biedt op maat gemaakte kostuums voor mannen die je tot in het kleinste detail kan customizen. Maar Café Costume legt zich ook elk seizoen toe om uitzonderlijke stoffen uit te zoeken op de beurzen in Parijs en Milaan. Dit voorjaar liet Café Costume zich inspireren door de avonturen van de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman.

Na een barre tocht op zee strandt de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman op een eiland ten zuiden van Australië en doopte het 'Tasmania.' Anno 2012 staat het eiland bekend bij toonaangevende stoffenhuizen voor de hoogkwalitatieve merinowol die er te vinden is. 

De zeer fijne en constante vezeldiameter van deze wol blinkt uit in comfort en zachtheid. De sterke garens garanderen een lange levensduur. Typisch voor de Tasmanian Wool is dat die uit het zuiverste witte garen bestaat, wat zorgt voor een helder en levendig kleurresultaat. Perfect dus voor een kostuum in een intense zomertint. 

Tropical Smoking

De gemiddelde smokingstof weegt zo'n 280 gram per m2. De Tropical Smoking stof die Café Costume uitkoos is maar liefst 50 gram lichter en werd op natuurlijke wijze gekleurd. Hierdoor heeft de stof een sterk ademend karakter waardoor hoge temperaturen veel draaglijker worden. 

Seersucker

Deze gestreepte stof komt regelrecht uit de jaren '80 en heeft een preppy uitstraling. Seersucker is gekend om de nonchalante, gekreukte look die wordt verkregen door het weefproces. Ideaal voor een fris gevoel op warme zomerdagen.

Café Costume heeft vestigingen in Brussel, Antwerpen en Gent. In de winkels kun je aan de hand van een menukaart zelf à la carte een kostuum samenstellen. 

 

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond