Doe mij maar een Flat White

19-10-2011
Niki
Doe mij maar een Flat White

Vroeger was een koffie een koffie. Je dronk hem met melk en/of suiker. Maar die tijd is voorbij. Tegenwoordig hebben we de keuze uit frappucino's, machiatto's, caffè frappé, caffè freddo en natuurlijk cappucino's en expresso's... En daar komt er nu weer eentje bij, waar veel van wordt verwacht. Dat beweert koffiewatcher Jeroen Veldkamp in De Telegraaf. Maak kennis met de Flat White.

De Flat White is geen variant op de koffie verkeerd, zoals je zou denken, maar laat zich het best opmschrijven als sterker dan een cappuccino, maar minder sterk dan een espresso. Volgens koffiewatcher Jeroen Veldkamp daat de Flat White bij ons een regelrechte hit worden. Net als in Australië en Nieuw-Zeeland, waar de Flat White enorm gesmaakt wordt.

Spannende koffie

Waarop is die voorspelling gebaseerd? Veldkamp heeft wel een uitleg klaar. "Steeds meer mensen vinden de verhouding tussen koffie en melkschuim in een cappuccino niet spannend genoeg mee. Ze willen meer beleving en kiezen daarom sneller voor een flat white." Een cappuccino bevat normaal eenderde deel espresso en tweederde deel melkschuim. Een flat white bevat een dubbele of driebubbele shot espresso en een platte melkschuimlaag.

Het is nog even afwachten of de man gelijk krijgt, maar als je nu al nieuwsgierig bent geworden. Hier is een filmpje met een woordje uitleg hoe je zelf een Flat White maakt.

 

 

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond