Oogstdiner in Rotterdam

15-06-2012
Niki
Oogstdiner in Rotterdam

Verse groenten en frisse salades, smaakvolle soep en een goede gevulde barbecue. Vanavond kun je in Rotterdam aanschuiven voor een oogstdiner van Eten uit je Eigen Stad, een Urban Farming project van drie Rotterdamse stadsboeren die Rotterdam op grote schaal willen voorzien van groenten en fruit die wordt gekweekt op eigen (stads-)bodem.

 

Een paar weken geleden gingen de eerste zaadjes de grond in en vandaag wordt de eerste oogst gevierd met een oogstdiner. Om 19.00 uur serveren drie Rotterdamse 'stadsboeren' van het stedelijk landbouwbedrijf Eten Uit je Eigen Stad een heus viergangen-diner. Later dit jaar, in september 2012, zal de Rotterdamse stadsboerderij officieel worden geopend.

Eerder dienden de drie initiatiefnemers van Eten Uit je Eigen Stad een ondernemingsplan in bij de gemeente Rotterdammers in het kader van stadsinitiatieven 2012 van Rotterdam, waarbij inwoners projecten konden indienen. Uit de vele inzendingen werden vijf projecten geselecteerd, waar inwoners van Rotterdam tot maart 2012 hun stem op konden uitbrengen. Eten Uit je Eigen Stad kreeg uiteindelijk niet de meeste stemmen, maar de initiatiefnemers van het stedelijk landbouwbedrijf gingen daarna toch verder met het realiseren van een stedelijk landbouwbedrijf.

Op 19 mei vond er al een 'kweek-het-zelf'-markt plaats en nu is er dus het oogstdiner. In september 2012 vindt de officiële opening van de Rotterdamse stadsboerderij plaats.

Praktisch
Het oogstdiner van Eten Uit je Eigen Stad vindt plaats vanavond 15 juni 2012 plaats aan de Marconistraat 37 - 39 in Rotterdam. Om 19 uur kun je aan tafel aanschuiven. De rondleiding met meer uitleg over Eten Uit je Start start al om 18 uur. Wil je nog reserveren voor het oogstdiner? Dat kan via [email protected] Voor een viergangen-menu, inclusief wijnen betaal je 40 euro. Meer informatie vind je op de website van Uit Je Eigen Stad.  

Eerder schreven wij het artikel 'Eten wat de stad schaft' over dit Rotterdamse Urban Farming project. 

Foto: Eten uit je Eigen Stad organiseerde in mei 2012 al een 'kweek-het-zelf'-markt voor iedereen die geïnteresseerd is in het zelf kweken van groenten en fruit.

Tags: eten, groen, nederland
 

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond