Koffiefilter gaat eeuwig mee

01-08-2012
Nicole
Koffiefilter gaat eeuwig mee

Ben jij een koffiedrinker met een 'groen' hart? Maak dan kennis met de AeroPress coffee maker en bijbehorende roestvrij stalen filter. Deze zogenaamde S-filter gaat namelijk een heel leven mee. Gedaan dus met de honderden papieren filterzakjes, die - geef toe - niet alleen slecht zijn voor het milieu maar ook veel te vaak scheuren. Niet van dat alles met de S-filter die is ontworpen en bedacht door Nate Jones, mede-oprichter van het bedrijf Kaffeologie in Seattle.

 

Op de website Amazon krijgt de AeroPress met S-filter alvast lovende kritieken. De S-filter is gemaakt van roestvrij staal en gaat eindeloos mee. Je krijgt bij aanschaf zelfs een levenslange garantie op deze filter.
Volgens de gebruikers van de AeroPress is de koffie alvast veel smaakvoller dan koffie die is gemaakt met een papieren filter. Komt bij dat de S-filter je duizenden papieren filterzakjes uitspaart. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Verder is de S-filter in een handomdraai schoongemaakt.

Kaffeologie
De S-filter is een ontwerp van het Amerikaanse bedrijfje Kaffeologie, dat zich heeft gespecialiseerd in het maken van duurzame roestvrij stalen filters. Bij het ontwerp werd er vooral gezocht naar een duurzame filter, maar tegelijkertijd wilde Nate Jones een optimale koffiesmaak garanderen.
Dankzij de 50.000 kleine gaatjes per inch (2,54 centimeter) zou je de perfecte koffiesmaak krijgen. Dat komt omdat de smaakvolle koffie-oliën nog door de filter kunnen sijpelen, terwijl zelfs de koffiedeeltjes worden opgevangen door de filter.

Meer informatie over de AeroPress met S-filter vind je op de website van Kaffeologie.

Tags: eco, koffie, webshops
 

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond