Goedzak: de waardevolle afvalzak

09-01-2013
Luna
Goedzak: de waardevolle afvalzak

Je wilt die paarse vaas van je schoonzus uit je interieur, maar vindt het zonde om weg te gooien. Of je wilt die Senseo in de kelder eindelijk opruimen. Gebruik dan de Goedzak. De Goedzak is een opvallende, transparante afvalzak om afgedankte, maar nog bruikbare spullen, een kans op een tweede leven te geven. De spullen gaan in de zak en die zet je gewoon aan de straat. Voor een ander.

 

De Goedzak, een afstudeerproject van Simon Akkaya, is een tastbaar product dat het duurzame gedrag van mensen in een buurt etaleert. Het is een laagdrempelige kennismaking met duurzaamheid.

Prijs
De goedzak kreeg alvast de aanmoedigingsprijs op de Dutch Design Week. ‘Met die doorzichtige afvalzak voor nog goed te gebruiken spullen stimuleer je het ‘delen’ in de maatschappij. Een eenvoudig idee met veel potentie,' aldus de jury. Inmiddels zijn er 50.000 goedzakken geproduceerd die over Nederland worden verspreid.

Meer informatie vind je via goedzak.nl.

Reacties (2)

 • 30-05-2013 21:00
  Vic

  Ja leuk, maar zijn er überhaupt nog gemeentes in Nederland waar het huisvuil in zakken aan de straatkant mag worden gezet dan?

  In mijn omgeving wordt al het afval 'ingepikt' door de gemeente in afgesloten containers waar niemand meer bij kan om te kijken of er nog iets bij zit wat zij zouden willen hebben (= recyclen!)

  Antwoorden
 • 27-10-2014 09:48
  Riet Brouns

  Ja,in Maastricht kun je nog restafval in zakken eens in de 14 dagen buiten zetten !

  Antwoorden
 

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond