Honing met kaneel geneest de meeste ziekten

23-11-2012
Nicole
Honing met kaneel geneest de meeste ziekten

Een mengsel van honing en kaneel zou de meeste ziekten kunnen genezen. Hiervan zijn ook sommige wetenschappers stilaan overtuigd. Honing is namelijk een natuurlijk antibioticum dat door de wetenschap niet kan worden nagemaakt. Wij zetten de vele voordelen van honing en kaneel voor jou op een rijtje. Doe er je voordeel mee en wees verstandig. 

 

Immuumsysteem
Het dagelijks gebruik van honing en kaneelpoeder versterkt het immuunstelsel en beschermt het lichaam tegen bacteriële- en virale aanvallen. Wetenschappers hebben ontdekt dat honing diverse vitamines en ijzer bevat en dit in grote hoeveelheden. Een constant gebruik van honing versterkt de witte bloedlichaampjes, waardoor ze beter in staat zijn om tegen bacteriële- en virale ziekten te vechten.

Hartkwalen 
Maak een pasta van honing en kaneelpoeder en smeer dat op je brood. Eet het regelmatig als ontbijt. Het vermindert de cholesterol in de slagaders en voorkomt een hartaanval. Voor degenen die al een hartaanval hebben gehad: als je regelmatig honing en kaneel op je brood smeert, wordt een volgende aanval voorkomen. Regelmatig gebruik bevrijd je van ademnood en het versterkt de hartslag.
In Amerika en Canada hebben diverse verzorgingshuizen patiënten succesvol behandeld. Als je ouder wordt verliezen slagaders en aderen hun flexibiliteit en raken ze verstopt. Honing en kaneel revitaliseren de slagaders en aderen.
 
Kanker
Recent onderzoek in Japan en Australië heeft uitgewezen dat kanker aan de maag en botten met succes is te genezen door een mengsel van honing en kaneelpoeder. Patiënten die aan deze vorm van kanker lijden moeten dagelijks een eetlepel honing met een theelepel kaneelpoeder innemen, drie keer per dag, gedurende een maand.
 
Artritis
Artritis-patiënten kunnen dagelijks 's morgens en 's avonds een kop heet water met twee lepels honing en een theelepel kaneelpoeder innemen. Als ze dat regelmatig doen, kan zelfs chronische artritis (gewrichtsontsteking) worden genezen.              
Tijdens een recent onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Kopenhagen, werd ontdekt dat als artsen hun patiënten behandelen met een mengsel van een eetlepel honing en een halve theelepel kaneelpoeder voor het ontbijt veel patiënten verlost worden van hun pijn. Van de 200 mensen die werden behandeld, was een groep van 73 mensen binnen een week volledig verlost van hun pijn.  Binnen een maand konden de meeste patiënten die door de artritis niet meer konden lopen of zich voortbewegen weer zonder pijn lopen en bewegen.

Blaasinfecties  
Neem twee eetlepels honing en een theelepel kaneelpoeder in een glas lauwwarm water en drink het. Het vernietigt de bacillen in de blaas.
 
Cholesterol
Meng twee eetlepels honing en drie theelepels kaneelpoeder in theewater en drink dit drie maal per dag. Toen dit namelijk aan cholesterol-patiënten werd gegeven, ontdekte men dat het cholesterolniveau in het bloed binnen twee uur met tien procent was gedaald.  
Zuivere honing, dagelijks bij het eten ingenomen, kan de klachten van cholesterol wegnemen.
 
Verkoudheid  
Degenen die lijden aan gewone of ernstige verkoudheid kunnen gedurende drie dagen dagelijks een lepel lauwwarme honing innemen met een kwart lepel kaneelpoeder. Hierdoor zal zelfs de meeste chronische hoest en verkoudheid genezen. Verder worden de sinussen schoongemaakt.

Maag die van streek is  
Honing met kaneelpoeder geneest maagpijn en verwijdert maagzweren vanaf de wortel.
 
Indigestie (
gestoorde spijsvertering door overlading van de maag)
Kaneelpoeder gestrooid op twee theelepels honing en ingenomen voor het eten verlicht zuurbranden en verteert de zwaarste maaltijden. 

Griep  
Een wetenschapper in Spanje heeft bewezen dat honing een natuurlijk ingrediënt bevat dat de influenza-bacillen doodt en de patiënt geneest van griep.
 
Lang leven  
Thee gemaakt met honing en kaneelpoeder, indien regelmatig ingenomen, gaat de aftakeling van het ouder worden tegen. Neem vier eetlepels honing, een eetlepel kaneelpoeder, en drie kopjes water en maak er thee van. Drink drie of vier maal per dag een kwart kop drinken. Het houdt de huid fris en zacht en houdt veroudering tegen.  


Huidinfecties
Breng honing en kaneelpoeder in gelijke delen aan op de aangetaste plekken. Het geneest eczeem, ringworm en alle andere soorten huidinfecties.
 
Gewichtsverlies 
Drink dagelijks 's morgens een half uur voor het ontbijt op een lege maag en 's nachts voor het slapen gaan honing en kaneel in een kop kokend water. Bij regelmatig gebruik reduceert het gewicht van zelfs de meest zware persoon. Het regelmatig drinken van dit mengsel houdt het vet tegen om zich op te bouwen in het lichaam. Zelfs als je veel eet zal het vet zich niet kunnen opbouwen in je lichaam.  

Vermoeidheid
Recente studies laten zien dat de suiker in honing eerder behulpzaam dan nadelig is voor de sterkte van het lichaam. Oudere mensen die honing en kaneel in gelijke delen innemen, zijn alerter en flexibeler. Dr. Milton die hiernaar onderzoek heeft gedaan, zegt dat een halve eetlepel honing die wordt besprenkeld met kaneelpoeder en in een glas water wordt opgelost, dagelijks ingenomen om ongeveer 15.00 uur - als de vitaliteit van het lichaam begint te verminderen - de vitaliteit van het lichaam binnen een week doet toenemen. 

Puistjes 
Maak een pasta van drie eetlepels honing en een theelepel kaneelpoeder.
Breng dit aan op de puistjes voordat je gaat slapen en was het de volgende dag met warm water af. Doe dit gedurende twee weken dagelijks. Het verwijdert de puistjes vanaf de wortel.
 
Gas  
Volgens onderzoeken in India en Japan is gebleken dat als honing met kaneelpoeder wordt ingenomen, de maag vrij wordt van gassen.
 
Slechte adem 
Mensen uit Zuid-Amerika gorgelen als eerste in de morgen met een theelepel honing en kaneelpoeder die in heet water opgelost zijn. Hierdoor blijft hun adem de hele dag door fris.
 
Gehoorverlies
Neem dagelijks 's morgens en 's avonds honing en kaneelpoeder, in gelijke delen. Het herstelt het gehoor.

Algemeen
Honing is het enige voedsel op de planeet dat niet zal bederven. Honing kan ook niet worden negemaakt door wetenschappers. Als het op een koele donkere plaats gedurende een lange tijd wordt bewaard, zal het kristalliseren. Wanneer dit gebeurt, draai de deksel eraf, kook water en zet de pot met honing in het warme water, zet het vuur uit en laat het vloeibaar worden. K
ook honing nooit en plaats het nooit in een magnetron. Als je dit doet vernietig je de enzymen in de honing.

Meer informatie?
In Zweden hebben wetenschappers voor het eerst wetenschappelijk bewijs gevonden van de anti-bacteriële werking van honing. Op de website Mens en Gezondheid vind je ook allerhande informatie over de positieve effecten van honing met kaneel. 

Ons advies
Geneesmiddelen zijn doorgaans nagemaakt van natuurlijke stoffen uit de natuur met een bepaalde medicinale werking. Wetenschappers zijn er niet in geslaagd om honing na te maken. Wij zeggen: probeer het en kijk wat het effect is. Het beste bewijs is in onze ogen niet altijd wetenschappelijk bewijs, maar het bewijs dat je bijvoorbeeld pijnvrij wordt.

Neem:
- 200 ml water
– een halve theelepel kaneel
– een theelepel honing

Instructies
Kook het water en voeg de kaneel toe. Laat het 30 minuten staan zodat het kan oplossen en afkoelt. Hierna kun je de honing toevoegen. Drink het drankje voordat je naar bed gaat. Voeg honing nooit toe aan heet water, omdat het dan alle voedingsstoffen en enzymen verliest.

Wij wensen iedereen een goede gezondheid.  

Reacties (167)

 • 17-12-2012 23:08
  Ben Buijs

  In uw artikel honing en kaneel wordt gesproken over een honing en kaneel pasta. Wat ik niet terug kan vinden is de samenstelling van de pasta.

  De pasta staat op vele sites vermeld en helaas nergens een samenstelling.

  Ik hoop dat u mij deze kan geven.
  Alvast bedankt.

  Antwoorden
 • 27-06-2013 10:55
  W A G de Haas

  Graag het recept van de honingpasta.

  Bij voorbaat dank.

  Antwoorden
 • 01-07-2013 16:44
  ziezozon

  Beste W A G Haas,

  Het recept voor honingpasta staat in de tekst: drie eetlepels honing en 1 theelepel kaneel mengen tot een pasta.

  met ziezózonnige groeten

 • 05-11-2013 10:52
  Piet ewald

  Gaarne samenstelling van de pasta voor broodbeleg ! Bvd.

 • 06-11-2013 10:27
  ziezozon

  Beste,

  Het recept van de honingpasta staat in de tekst: drie eetlepels honing en 1 theelepel kaneel mengen tot een pasta.

  met ziezózonnige groeten

 • 01-11-2015 15:02
  huybrechts mahilda

  S'avonds drink ik een 100 ml warm water met kaneel en honing en s'morgens weer 100 ml maar dan uit de ijskast op mijn nuchtere maag .Verdeling op 200 ml is een halve theelepel kaneel en een volle theelepel honing, maar op de bodem van mijn glas blijft steeds een vuile smurrie achter is dat normaal? En hoelang mag ik dit blijven innemen?

  Antwoorden
 • 08-01-2016 15:43
  Jenny

  Je mag dit de rest van je leven blijven innemen.Voor dat je het s,morgens en s,avonds half glas warm water met 1 eetlepel honing en 1 theelepel kaneel. Roer het eerst even tot een mooi glad papje , dan pas het water erop.Het water mag niet koud zijn.

 • 06-11-2015 20:57
  A.Mullenders

  Hebt u wat recepten voor mij moet 10 a 15 kilo bijkomen.Ongewenst gewichts verlies. Sorry wat is Homepage,ben niet zo bekend met laptop.

  Antwoorden
 • 05-03-2016 13:20
  dilie

  kan ik de honing het beste bij de imker halen
  ik denk dat in honing van de super veel suiker zit
  en wat moet ik innemen om af te vallen
  gr dilie

 • 17-03-2016 20:52
  Zln

  Het beste en het werkt 1000%, is fenegriek poeder. Elke dag 1 eetlepel fenegriek poeder met honing en je hebt direct resultaat. Het wekt je eetlust op

 • 15-03-2016 11:43
  Ranson

  Hoe moet je honing en kaneel innemen voor herstel van het gehoo. Gewoon mengen of in water oplossen

  Antwoorden
 • 26-06-2016 12:14
  thea

  Welke honing moet ik daar voor gebruiken??
  Er zijn zo veel soorten!!!

  Antwoorden
 • 26-03-2017 17:18
  Ina

  Welke honing wordt gebruikt in combinatie met kaneel?

 • 12-12-2016 19:41
  DRIESEN Jean

  Geachte,
  In een van de reacties las ik een vraag over de behandeling van emphiseem of COPD met honing en kaneel.Geen antwoord van u gelezen.Kan u daar a.u.b.een reactie op geven.Tot nu toe heeft de geneeskunde geen remedie te bieden voor deze ziekte.

  Antwoorden
 • 18-12-2012 10:48
  ziezozon

  Beste Ben,

  Door de honing en kaneel te mengen, krijg je de honingpasta waarover wordt gesproken.

  Met zieózonnige groeten

  Antwoorden
 • 18-12-2012 14:19
  Ben Buijs

  Best Ziezózon team,

  Bedankt voor de snelle reactie.
  Dat is (en was) duidelijk, het gaat mij echter om de verdeling.

  Betreft het twee delen honing en één deel kaneel en dan mengen (en vervolgens naar smaak iets bijstellen) of is de basis verhouding anders.

  Groeten,
  Ben

  Antwoorden
 • 18-12-2012 15:55
  ziezozon

  Beste Ben,

  Dat hangt ervan af. Bij de pasta tegen puistjes staat de verdeling er gewoon bij (drie eetlepels honing en 1 theelepel kaneel) Bij hartkwalen staat het er inderdaad niet bij, maar het is bijna altijd dezelfde verhouding.

  met ziezózonnige groeten

  Antwoorden
 • 05-02-2013 23:52
  Meryam

  Hallo Ziezozon,
  Bedankt voor de leerrijke info!!!!!

  Mogen diabetispatienten ook gebruik maken van honing? Alvast bedankt!!!!

  Met vriendelijke groeten

  Meryam

  Antwoorden
 • 24-08-2015 09:20
  geebelen

  Mag ik uitzonderlijk wegens diabetici 2 voor mijn blaasontsteking honing met kaneel nemen

  Antwoorden
 • 06-02-2013 11:33
  ziezozon

  Beste Meryam,

  Diabetici mogen wel honing eten, maar in kleine hoeveelheden. Hier is een link naar interessante informatie hierover: http://www.bijen-avi.be/attachments/article/85/2-5%20-%20Mogen%20di...

  met ziezózonnige groeten

  Antwoorden
 • 22-07-2013 16:58
  marianne

  om af te vallen wat is dan de beste verhouding van honing en kaneel?
  mvg marianne

  Antwoorden
 • 11-07-2015 13:59
  Denise

  graag wou ik de verhouding van honing en kaneel voor af te vallen dank bij voorbaat

  Antwoorden
 • 23-10-2016 00:07
  p van Rij


  val je van honing en kaneel ook af

  Antwoorden
 • 26-07-2013 16:29
  herma

  Van een imker heb ik gehoord dat je de honing niet boven de 40* mag verwarmen. Dan verliest het de kostbare mineralen. Dus geen heet water.

  Antwoorden
 • 10-10-2013 11:26
  gerda

  klopt honing mag niet meer dan 40 graden verhit.

  Antwoorden
 • 08-11-2013 10:44
  Toon

  enzymen gaan dood boven de 40 graden, mineralen kunnen daar wel tegen.

  Antwoorden
 • 23-03-2014 11:22
  Annie

  Op een andere side heb ik gelezen, eerst de kaneel oplossen met warm water , en als die koud is honing toevoegen.

  Antwoorden
 • 29-10-2015 10:30
  huybrechts mathilda

  na het trekken van de kaneel en de honing blijft er onderaan in het glas een smurrie achter is dat normaal?

 • 31-07-2013 18:26
  Stefanie

  Welke soorten honing kan ik naast Manuka honing nog meer hiervoor gebruiken?

  Antwoorden
 • 15-09-2013 14:42
  Astrid

  Kan het ook voor longkanker gebruikt worden.
  Graag uw reactie.

  Antwoorden
 • 06-02-2018 22:49
  Youp

  Beste Astrid
  Alles wat suikers (glucose) bevat is funest voor alle kankersoorten ! Inmiddels horen ook de oncologen en diëtisten dit te weten, maar ziekenhuizen zitten vaak vast aan contractrn en om financiële redenen passen ze de regels nog niet aan.
  Regel nr 1: mijdt alles wat glucose bevat of omgezet wordt in glucose zoals alle zetmeelprodukten! Dat verzwakt tumoren enorm en de groei wordt afgeremd!
  Regel 2: doe dat tesamen met het metabolic treatment (twee supplementen te bestellen in de biologische winkels met apotheekprodukten of via internet). Die helpen je je mitochondrie te herstellen! Je immuunsysteem wat niet meer goed werkte kan zich weer beter weren tegen kankercellen.
  In met name de Verenigde staten en Frankrijk wordt dit steeds meer erkend als de laatste officiële ontdekking en toegepast!! Chemo is de oplossing niet, hooguit ter ondersteuning in een milde dosis van de bovengenoemde behandeling.
  Veel s
  Zoek op YouTube frof.Thomas Seyfried , een vooraanstaand man die al vele jaren research heeft gedaan (en nog) over wat kanker feitelijk is en hoe het te stoppen zonder het lichaam te vergiftigen en kapot te maken.
  Of in het Frans op YouTube zoeken naar dr. Laurent Schwartz Cancer. Beiden hebben deze laatste ontdekking onderschreven . Geen hokuspokusverhalen dus!
  Veel sterkte en wijsheid!

  Antwoorden
 • 23-09-2013 18:12
  ziezozon

  Beste Astrid,
  Daarover kunnen wij ons helaas niet uitspreken, Astrid. Dat lijkt ons een vraag voor deskundigen op dit gebied. We weten wel dat zuurzak de groei van kankercellen zou afremmen. Dat is wetenschappelijk onderzocht. Zuurzak is te verkrijgen in Chinese supermarkten en Surinaamse winkels.

  Antwoorden
 • 26-06-2016 13:20
  Anneke

  ik woon in Suriname. Zuurzak kan helpen, maar je krijgt er obstipatie van: dat weet ik uit eigen ervaring. Je kunt de bladeren ook in je kussensloop stoppen. Daar word je rustig van.

  Antwoorden
 • 28-09-2013 07:05
  dan

  beste,
  hoe zit het met de giftigheid van kaneel?
  Coumarin zit nl in kaneel en is schadelijk voor de lever.
  kan u wat meer info geven hierover?
  Honing is en blijft gezond, en staat buiten verdenking.
  met vriendelijke groet

  Antwoorden
 • 29-09-2013 19:29
  jel

  Hallo Dan, ik vond dit: Coumarine (cumarine) is een aromastof. Aromastoffen vallen onder de plantengifstoffen. Coumarine komt van nature voor in Chinese kaneel (Cinnamom cassia), tonkabonen en bergamot. Het zorgt voor de typische geur en smaak van deze producten.

  Coumarine zit ook in producten waaraan Chinese kaneel is toegevoegd, zoals kaneelthee, kaneelstokken, speculaas, ontbijtkoek, appeltaart en pepernoten.

  Het coumarinegehalte van Ceylon kaneel (Cinnamom verum) is heel laag.

  Groetjes, Jel

  Antwoorden
 • 07-11-2015 21:57
  Christiane

  als je kaneel eet moet je de ceylon nemen. De cassis bevat inderdaad meer coumarin

  Antwoorden
 • 26-10-2013 11:54
  mandy

  Hoi ,

  In de tekst staat ook dat het bepaalde kankersoorten kan genezen , maar is dit alleen in het begin stadium of kan het ook nog werken wanneer de arsten de chemokuur hebben opgegeven

  Antwoorden
 • 27-10-2013 10:44
  Anita

  Interessant artikel!
  Maar, als je honing niet boven 40 graden mag verwarmen, hoe maak ik er dan thee van?

  Antwoorden
 • 29-10-2013 12:50
  Thomas Bot

  Tsjaa... heel Interessant artikel!

  die vraag van Anita ( hier boven ):
  als je honing niet boven 40 graden mag verwarmen, hoe maak ik er dan thee van?

  Ik verneem graag van U.
  Thomas
  Yoga Instituut Stichting Ademleer
  www.ademleer.nl

  Antwoorden
 • 29-10-2013 19:48
  Luke

  gewoon thee zetten,en dan 15 minuten laten afkoelen,en dan pas de honing erbij,dan kan je m ook meteen opdrinken !

 • 06-11-2013 07:45
  Patricia

  In de opleiding herboristen hebben wij geleerd dat je honing pas in je thee mag doen als die drinkbaar is anders heb je enkel het zoetende effect ipv het genezende.

  Antwoorden
 • 28-10-2013 13:12
  Michel

  Kijk ik eroverheen of is er geen bronnenlijst te bespeuren?

  Antwoorden
 • 30-10-2013 08:45
  iemand die wel nadenkt

  bron: dikke duim.

  Antwoorden
 • 29-10-2013 17:37
  J.t.

  En om alleen je immuum systeem wat op te krikken, hoe luid dan het recept?

  Bedankt vast!!

  Antwoorden
 • 29-10-2013 18:13
  So It Is (website)

  Wat leuk om te lezen! Toevallig importeren wij sinds kort (puur uit passie) een biologische koudgeslingerde honing met een hoog concentraat Ceylon kaneel, geproduceerd door een eeuwenoude honingboederij uit Slovenie. De boer in kwestie is deze honing in een aantal varianten gaan maken, puur vanwege de gezonde werking...

  Antwoorden
 • 08-08-2016 19:59
  Annie

  Begrijp ik het goed!u hebt deze honing met kaneel te koop?

  Antwoorden
 • 29-10-2013 20:23
  F

  En waar is deze honing dan te koop in combinatie met de kaneel erin?

  Antwoorden
 • 30-10-2013 08:57
  So It Is (website)

  Beste F,

  Zowel op een aantal verkooppunten (o.a. De Vegetarische Slager in Amsterdam), maar eveneens bestelbaar via de website van So it Is.

  Zonnige groet,

  het So It Is team

  Antwoorden
 • 30-10-2013 18:37
  Alice

  Omschrijving

  Kaneel is een keukenkruid. Je kunt het zelf toevoegen aan gerechten, maar het zit ook verwerkt in kant-en-klare producten, zoals: kaneelthee, kaneelstokken, speculaas, ontbijtkoek, kruidkoek, appeltaart en pepernoten.

  Kaneel zit in de bast van de Cinnamomum-bomen. De binnenbast wordt geschild en gedroogd, waarna het zich oprolt tot pijpkaneel. Het bevat sterk geurende kaneelolie. De kaneelstokken worden gemalen tot poeder.

  Coumarine is het bestanddeel van kaneel dat voor de typische geur en smaak zorgt.

  Veiligheid

  Kaneel bevat van nature coumarine, een stof die mogelijk schadelijk is voor de gezondheid. Ook de mogelijk schadelijke aromastoffen estragol, methyleugenol en safrol komen van nature voor in kaneel. Uit voorzorg wordt afgeraden om lange tijd achter elkaar producten of gerechten te eten waar kaneel en dus coumarine in zit.

  Antwoorden
 • 01-11-2013 05:38
  John Greiner (website)

  Bronvermelding? welk onderzoek? westerse wetenschappers zijn dus betrouwbaar( welke wetenschappers?) vanaf nu dus ook als "ze" een pilletje voorschrijven? Maar honing is wel lekker hoor en best wel goed voor je ga ik van uit maar kanker genezen en vooral de influenza?? er is een spaanse wetenschapper die heeft bewezen dat honing/kaneel influenza geneest?? dit is echt wereldnieuws of geneest het na 7 dagen ipv een week? jawel commentaar van een scepticus zonder dikke duim.

  Antwoorden
 • 01-11-2013 05:40
  John uit zijn duim

  Bronvermelding? welk onderzoek? westerse wetenschappers zijn dus betrouwbaar( welke wetenschappers?) vanaf nu dus ook als "ze" een pilletje voorschrijven? Maar honing is wel lekker hoor en best wel goed voor je ga ik van uit maar kanker genezen en vooral de influenza?? er is een spaanse wetenschapper die heeft bewezen dat honing/kaneel influenza geneest?? dit is echt wereldnieuws of geneest het na 7 dagen ipv een week? jawel commentaar van een scepticus zonder dikke duim.

  Antwoorden
 • 01-11-2013 09:41
  Waynz (Imker)

  Honing mag je maar opwarmen tot 40° maxi (dus gewoon met kraantjeswater au bain marie). En vooral: het moet honing zijn die niet bewerkt (en dus verwarmd) is, wat je niet vindt in de supermarkt maar enkel bij de kleine imkers. Niet onbelangrijk!

  Antwoorden
 • 04-11-2013 17:28
  Marleen

  krijg je geen obstipatie van al die kaneel??

  Antwoorden
 • 04-11-2013 22:50
  astri

  Dat vraag ik me ook af. Kaneel heeft samentrekkende werking.

  Antwoorden
 • 04-11-2013 18:15
  hennie

  welke honing moet ik hiervoor gebruiken??
  en moet er perse kaneel over ??

  wisten jullie dat kinderen onder de 2jaar mogen geen honing hebben ,daar zit een stofje in en daar kunnen ze doodziek van worden !!
  kan zelfs tot de dood toe leiden !!

  Antwoorden
 • 04-11-2013 21:02
  Mischa

  Hallo,
  Ik heb een vraagje over het laten afkoelen van het water. Klopt het dat je het onder de 40 graden moet laten afkoelen voordat de honing erin gaat, omdat anders vitamines en mineralen verloren gaan?
  Alvast bedankt voor de reactie!

  Antwoorden
 • 22-12-2013 21:20
  gerda

  ja dat klopt, je water mag niet te warm meer zijn anders gaan alle vitaminen en natuurlijke bestanddelen verloren

  Antwoorden
 • 10-11-2013 09:20
  Berrie

  Leuke claims allemaal, maar waar zijn de links naar de genoemde wetenschappelijke artiekelen?

  Referenties graag!

  Mensen blijf kritisch, niet alles op het internet is waar!

  Antwoorden
 • 11-11-2013 10:32
  Karin Reichrath (website)

  Let op: niet alle honing is van goede/geschikte kwaliteit om toegevoegde waarde te leveren voor je gezondheid. Het vochtgehalte van de honing is een belangrijke kwaliteitsmaatstaf. Het is te bepalen met een refractometer.

  Antwoorden
 • 11-11-2013 18:13
  Tammy Wong (website)

  Beide producten moeten wel van de beste kwaliteit zijn! Kwaliteit heeft met vele factoren te maken. Bij kruiden en specerijen zie je het niet aan de buitenkant en op zich is elk gemalen kaneel en of honing hetzelfde als elk ander....ondertussen! Zo is het dat als je beschimmelde [aflatoxine] kaneel bewerkt [als het eenmaal gemalen is, zie je niet dat deze beschimmeld was] en deze consumeert en te vaak doet, is de kans wel groot op kanker.

  Antwoorden
 • 12-11-2013 08:38
  Eef

  ik hoest al maanden en ga het gewoon eens drie dagen proberen, van drie dagen zal je geen kanker krijgen en als dat de slijm en hoest wegneemt, toppie toch!
  Het proberen waard....

  Antwoorden
 • 11-01-2014 18:44
  Nana

  een sole maken van Keltisch zeezout en water, even googlen, en elke dag een glas op de nuchtere maag drinken schijnt te helpen tegen hoest. mijn moeder gebruikt het nu een week en het gaat goed (zij heeft chronische bronchitis).

  Antwoorden
 • 18-02-2014 17:48
  judith

  Hallo Eef, het beste tegen hoesten is gewoon een uitje klein snijden en vermengen met bruine basterdsuiker. Dit een nacht laten trekken en de volgende ochtend staat er bruin vocht in. Dit vocht drie maal daags een theelepel van innemen en je hoest is binnen drie dagen weg. Het nadeel is wel het ruikt en smaakt naar ui.

  groetjes judith

  Antwoorden
 • 26-02-2014 06:29
  kitty

  Honing is goed bij verkoudheid, lost slijm op en verzacht daardoor

  Antwoorden
 • 22-12-2014 18:53
  Marielle

  Boswellia capsulles zijn super tegen astma!

  Antwoorden
 • 12-02-2016 21:42
  Jans

  En heeft het ook geholpen

  Antwoorden
 • 12-11-2013 16:36
  Martin

  Kaneel stopt wel enorm, wat een voordeel kan zijn bij de ziekte van Crohn. Helpt het mengsel met honing bij deze chronische darmontsteking?

  Antwoorden
 • 21-11-2013 11:37
  Karen

  Ik schrok wel een beetje van de laatste reacties onder dit bericht. Even gegoogled en er zijn veel meer websites die hier artikelen over schrijven. Toch maar eens proberen..

  Antwoorden
 • 23-11-2013 01:32
  De Optimist

  Ik geloof dat honing en kaneel helende eigenschappen kunnen hebben. We hebben allemaal verstand en gevoel gekregen dus ga aub een ander niet boven jezelf plaatsen ( qua wijsheid/waarheid)

  Een waarheid is niets anders dan iets wat jij blijft denken en uiteindelijk ook gelooft.

  Ik zou zeggen; geniet van wat de natuur ons schenkt en doe er je voordeel mee.

  positieve groet

  Antwoorden
 • 01-08-2016 15:18
  roland

  Een waarheid is niets anders dan iets wat jij blijft denken en uiteindelijk ook gelooft.??
  Dacht het niet !!!!!!!!!!

  Dat is een New Age gedachte om overal mee weg te kunnen komen , om zogenaamd iedereen in zijn/haar waarde te laten.
  Echter als je iemand echt liefhebt vertel die de waarheid ook al is dat net leuk om te horen!
  Er is namelijk maar een waarheid en iets is waar of het is niet waar,het is een stelling die uit de koker komt van de leugenaar van den beginnen .
  Een leugen kun je niet ombuigen naar de waarheid door daarin te geloven Optimist!
  Snap nu ook waarom je jezelf optimist noemt
  als je zo denk maakt het niets uit wat je gelooft.en dat is dus niet waar.
  In een leugen geloven kan hele grote consequenties hebben voor je leven en voor de eeuwighied.
  Je kunt wel geloven dat vitriool niet schadelijk is,maar je gaat wel dood als je het opdrinkt hoor
  ook al geloof je dat je daar beter van zult worden.
  Ik snap niet dat iemand z`on stelling kan aanhangen want mijn voorbeeden bewijzen de leugen ern onzin daarvan.
  honing en kaneel zijn helend of dat nu jou waarheid is of niet.en van vergif ga je dood of het jou waarheid is of niet.
  en aan zulke flauwelul stellingen heeft niemand wat en kan grote schade aanrichten als je dit in de praktijk brengt voor jezelf en nogv erger voor een ander !

  Antwoorden
 • 23-11-2013 07:12
  De Optimist

  Belangrijkste vergeet ik nog;

  bedankt schrijfster voor het delen van deze, voor mij, interessante en hulpvolle informatie ;-)

  Antwoorden
 • 10-12-2013 12:02
  Luke

  wat de mensen vroeger wisten,brengt de mensen nu in twijfel !

  Antwoorden
 • 11-12-2013 13:22
  Nadia

  Beste lezers een ding wil ik zeggen ik drink kaneel en honing al 3 maanden en kan zeggen dat het helpt ben in 3 maanden 8 kilo kwijt en het detox heel goed en voor gas werkt het perfect alleen zo als het staat s'avond een kopje en s'morgens een kopje werkt perfect.

  Ik heb alleen positieve reactie en ervaring hiermee

  Antwoorden
 • 10-01-2014 11:49
  W. De boer

  Beste nadir, hoe vaak per dag drink je de thee?
  Wat is de verhouding?

  Mvg
  Wilma

  Antwoorden
 • 28-01-2014 21:00
  francisca

  Hoi welke honing en kaneel gebruikt u dan?

  Antwoorden
 • 26-02-2014 05:51
  Bert

  Natuurlijk kan je zonder problemen 8 kilos kwijtgeraken als je veel kaneel eet, aangezien het de giftige stof Coumarin bevat. Dus van een detox zou ik niet echt spreken...

  Antwoorden
 • 16-01-2016 12:30
  Leonora de Vries

  Er is een verschil in coumaringehalte tussen Ceylon kaneel en Cassia kaneel. Ceylon is de 'echte' die oma gebruikte en Cassia is een kaneelboom die erop lijkt maar veel meer coumarin bevat. Soort van nepkaneel. Ceylon is online prima te bestellen; bv bij www.pit-pit.com

 • 29-10-2014 08:22
  Dolly

  Hey hallo wat zijn de verhoudingen van kaneel en honing want die vind ik niet ,en welke honing heb jij gebruikt .
  Vriendelijke groetjes dolly

  Antwoorden
 • 11-06-2015 17:13
  suzy

  Beste Nadia,
  Zou je me precies willen vertellen hoe je dat doet met de honing/kaneel verhouding.
  Welke honing en kaneel gebruik je?
  Graag hoor ik het van je.
  Mvg
  suzy

  Antwoorden
 • 15-08-2015 10:18
  Patrick

  1 deel kaneel en 2 delen honing, bijv 1 theelepel kaneel met 2 theelepels honing in een kop warm water. De helft voor het slapen gaan opdrinken en de andere helft als je wakker word. Manuka honing schijnt het beste te zijn hiervoor

 • 05-11-2015 22:44
  vansnick vera

  Hallo is het mogelijk om wat meer uitleg te geven hoe je het juist gedaan hebt om 8 kilo af te vallen hoeveel honing en welke en of je ook anders bent gaan eten?
  Alvast vriendelijk bedankt.
  GRT vera

  Antwoorden
 • 06-11-2015 15:46
  frances

  Ik vind dat er veel kaneel gewoon zakt en niet opgenomen wordt en heel veel kriebels in de keel geeft waardoor ik heel hevig moet hoesten?
  Nadia hoe maak jij het klaar en heb je ook veel zaksel?
  Hebben kaneelstokkjes dezelfde werking?
  Wat is de verhouding tussen het poeder en de stokkjes in gebruik?

  Antwoorden
 • 13-12-2015 19:37
  Marie-José

  Wil je me wat meer vertellen welke honing en kaneel je gebruikt voor af te vallen.
  Maak jij ook een pasta van de honing en kaneel?

  Antwoorden
 • 13-12-2013 10:49
  Henk Nijkamp

  Hallo allemaal,
  Ik heb de volgende vraag, ik gebruik sinds een dag of tien honing met kaneel.
  Kan dit de bloeddruk ook verlagen ben af en toe een beetje duizelig.
  Wie weet het antwoord en wil het mailen naar
  [email protected] bijvoorbaat hartelijk dank
  Henk Nijkamp.

  Antwoorden
 • 25-08-2015 22:55
  Ron

  Hoi..Ik heb al jaren met pillen een verhoogde bloeddruk..Familiair.. Sinds ik elke ochtend en avond water met citroensap/honing(maluka)en kaneel neemt is mijn bloeddruk perfect en soms iets telaag..Maar dan Neem ik het alleen smorgens

  Antwoorden
 • 13-12-2013 16:36
  Happy

  Alle artsen naar huis, en apotheek alleen honing en kaneel verkopen. Geneest bijna alles, toch?

  Antwoorden
 • 13-12-2013 22:07
  sombroek

  zal dit dan toch een lulverhaal zijn ???
  inderdaad nog geen vermelding van bronnen en wetenschappelijke artikelen .

  Ik ga toch gewoon wat proberen ,baat het niet ,schaden zal het ook niet meteen . ceylon kaneel dan maar

  Antwoorden
 • 22-12-2013 21:27
  gerda

  ik drink dit nu al 2 maanden en ben nog geen gram vermagerd. in tegen deel ik ben verzwaard ook al let ik alle dagen op mijn voeding

  Antwoorden
 • 09-01-2014 22:21
  deb

  Ik mis de wetenschappelijke citaten in dit artikel. Het lijkt mij te mooi om waar te zijn.

  Antwoorden
 • 12-01-2014 08:59
  Monique

  Ik ben enthousiast geworden en wil zeker de komende tijd twee maal daags een kopje thee gaan drinken met honing en kaneel. Maar wat mij nog niet duidelijk is geworden na alle bovenstaande berichtjes is welke honing en kaneel merk ik het beste kan gebruiken. Weet iemand mij dit te vertellen?

  Antwoorden
 • 27-03-2014 22:11
  Maria Quesada

  Manuka honing.
  Een halve theelepel kaneel oplossen in een glas gekookt water. Half uur laten staan, afgedekt met een schoteltje. Dan pas de honing erbij. De helft 's avonds voor het slapen gaan opdrinken en de helft 's ochtends op nuchtere maag.
  Dit is overigens een Chinese remedie en Weekly news heeft er gewoon op ingespeeld (op hun bekende manier).

  Antwoorden
 • 12-01-2014 10:01
  John van der Werff

  Ik zou hier het best Bio bloemenhoning met Bio kaneel voor gebruiken. De bloemenhoning is niet te overheersend ten opzichte van de kaneel.
  De reden waarom wij Bio adviseren, is het feit dat iedereen al teveel gif binnenkrijgt via gangbare voeding.
  De concentraties bestrijdingsmiddelen en toevoegingen is nog altijd te hoog in gangbare voeding.

  Groet,

  John van der Werff
  Biologisch kruidentuintje

  Antwoorden
 • 10-02-2014 12:05
  Peter van den Berg

  Honing werkt alleen als het "koud gecentrifugeerd" of soms "koud geslingerd" genoemd. Je kan het ook van de honingraat halen door het te verwarmen. door de warmte gaan de werkzame enzymen kapot. ( Dit geld ook voor vruchtensappen en melk) Helaas wordt dit zelden vermeld op honing.
  In ieder geval moet je geen honing kopen waarop staat dat het product uit diverse landen binnen zowel als buiten de EG.
  Honing uitsluiten uit een bepaald gebied in de EG is altijd "koudgeslingerd

  Antwoorden
 • 10-02-2014 16:17
  Frans van Proumeren (website)

  Honing is voedsel voor de bijen gelijk melk voedsel is voor de kalveren. Het wordt via technieken door de mens bij de insekten en de dieren weggehaald voor eigen gebruik. Ik zet zelf hier een groot vraagteken neer of het allemaal zo gezond is als men beweert. Aan dierlijke melk consumptie kleven behoorlijk veel nadelen. Indien men dat wilt weten raadpleeg dan eens wat veganisten hierover beweren. Publicaties van hen zijn ook wetenschappelijk onderbouwd. De zwarte wereldbevolking kan al helemaal niet goed de dierlijke melk verteren daar men een speciaal enzymn ontbeert.

  Antwoorden
 • 24-02-2014 15:10
  HENK

  Mijn moeder zei altijd al "Het leven is als een pijp kaneel.., een ieder zuigt eraan en krijgt zijn deel". Bronnen...referenties...blijven jullie nu maar aan al die farmaceutische troep , dan gebruik ik wel af en toe een lepel honing met wat kaneel. Wat een commentaar allemaal zeg wijsneuzen!

  Antwoorden
 • 25-02-2014 11:46
  monique

  Helemaal met je eens henk!

  Wat een gezever allemaal.
  Net of de reguliere geneesmiddelen allemaal zo goed zijn.
  De farmaceutische industrie wil niet dat wij deze
  Natuurlijke middelen gebruiken omdat zij dan minder geld binnen gaan krijgen. Ze willen juist dat we meer gaan gebruiken. Artsen krijgen niet voor niks dikke bonussen als ze weer een bebaald medicijn aan de patient uitschrijven!!

  De meeste medicijnen zijn ook uit de natuur ontdekt.

  Antwoorden
 • 30-07-2014 13:03
  frieda

  Ben het volledig eens met Henk ! Wat een wijsneuzen allemaal .Ik neem al jaren honing en kaneel zowel op brood als in thee of b v in havermoutpap. Heerlijk toch en ik voel mij er erg goed bij .Ik moet ook zeggen dat ik vroeger veel maagpijn had en maagzweren en daarvoor elke dag pillen moest slikken .Sinds ik kaneel met honing gebruik heb ik sinds een jaar geen pillen meer moeten nemen en een maagzweer heb ik ook niet meer gehad ! En mijn cholesterolgehalte is ook aanzienlijk verlaagd ,dus pillen om de cholesterol te verlagen neem ik ook niet meer !Nou wat denken jullie ??? Helpt het of helpt het niet ???

  Antwoorden
 • 03-03-2014 14:14
  ikke

  Is het niet gevaarlijk n theelepeltje kaneel in te slikken ivm verstikkingsgevaar van kaneel... als ik zo al die rare filmpjes zie uit amerika op youtube wat er gebeurt als je kaneel inslikt... er stikte zowat iemand!! Ik weet t ook niet hoor... gemengd in de honing gaat wel maar ik raad t af om een theelepel tje kaneel te nemen. Grt

  Antwoorden
 • 11-03-2014 16:33
  Martin

  Gewoon een beetje je verstand gebruiken, geen lepels kaneelpoeder inslikken, natuurlijk stik je door de fijnheid van je product. Neem ook geen advies aan van het internet, maar verbreed je kennis. Een arts, homeopaat etc kan je persoonlijk over je klachten vertellen dan een artikel op het internet. En nogmaals- je (gezonde) verstand gebruiken. Fijne dag.

  Antwoorden
 • 16-03-2014 13:03
  ria

  Welk soort honing kan ik gebruiken?
  of moet je er een beetje speciale dure honing voor kinderen kopen
  hoor graag

  Antwoorden
 • 17-03-2014 15:14
  haha geloof je niet

  Dit is echt het meest grappige honing kaneel verhaal wat ik ben tegen gekomen, helpt voor alles. Ja liever een iets wat wetenschappelijk bewezen is dan honing kaneel op iemand zijn blauwe ogen, wakker worden henk...

  Antwoorden
 • 12-05-2014 17:25
  Henny

  Welke honing is geschikt....
  Voor blaasinfectie te voorkomen moet je dan dagelijks honing met kaneel drinken.

  Antwoorden
 • 15-05-2014 09:28
  michael stemerding

  Ik geloof dat de natuur alles verstrekt voor welke ziekte dan ook.
  veel dingen zijn in de vergetenheid geraakt of door ons slechte omgang met de natuur vergaan.
  een advies aan mensen die negatief zijn; ga een andere hobby zoeken. als je ergens niet in geloofd laat je het voor wat het is. je hebt namelijk geen bewijs dat het niet zou werken. dus simpele zielen sta open voor nieuwe dingen en onwikkel je zelf! or for ever keep your peace.

  Antwoorden
 • 04-11-2015 09:45
  zomaar

  helemaal mee eens Michael, bij ons thuis n.l chinese cultuur word heel veel met kruiden e.d gedaan bij ons werden er weinig medicijnen gebruikt. Probeer gewoon en je merkt het vanzelf.

  Antwoorden
 • 15-05-2014 09:28
  michael stemerding

  Ik geloof dat de natuur alles verstrekt voor welke ziekte dan ook.
  veel dingen zijn in de vergetenheid geraakt of door ons slechte omgang met de natuur vergaan.
  een advies aan mensen die negatief zijn; ga een andere hobby zoeken. als je ergens niet in geloofd laat je het voor wat het is. je hebt namelijk geen bewijs dat het niet zou werken. dus simpele zielen sta open voor nieuwe dingen en onwikkel je zelf! or for ever keep your peace.

  Antwoorden
 • 18-05-2014 20:02
  Grosemans Jean

  Beste,

  Na alles wat ik gelezen mag je honing niet hoger dan 65°C verwarmen , hoe komt het dat je dan kokend water moet gebruiken als je thee zet met kaneel en honing ?

  Jean

  Antwoorden
 • 05-06-2014 17:35
  Rens

  Je hebt niet goed gelezen...er staat gekookt
  water.
  En niet kokend water.
  Je moet de thee zetten en danaten afkoelen en de honing toevoegen

  Antwoorden
 • 23-05-2014 13:53
  Mark

  mark Fräser,

  Ik heb in 2013 een herseninfarct opgelopen. het gevolg daarvan was dat ik veel pijn kreeg in m'n linkerbeen waardoor ik niet lang meer kan lopen mn.lange afstanden afleggen.IK heb verschillende medicamenten van de dokter gehad om te verkomen dat het zich werderom herhaalt. Honing en kaneel zijn altijd goed maar denkt/twijfel om het te gebruiken. Verder heb ik ook een soort van zenew stoornis aan m'n linkerhand overgehouden. Kan iemand mij adviseren en misschien vertellen als het zal helpen. Ik ben er uberhaupt reeds mee begonnen!!. MVG en wachtend op een antwoord,
  Mark Fräser.

  Antwoorden
 • 13-06-2014 21:10
  Carla

  Ons leerden ze dat honing de bloedsuikerspiegel flink omhoog jaagt en maw. een hoge glycemische index heeft...dus helemaal niet goed voor diabetes patienten. Voor babys zou honing ook gevaarlijk KUNNEN zijn,omdat ze zuivere honing vaak te sterke organismes bevat, waartegen de broze wezentjes nog niet genoeg bestand zijn.

  Antwoorden
 • 23-08-2014 07:30
  jolanda

  Moet je dus voor gewoon dagelijks onderhoud dus zeg maar 1 eetlepel honing mengen met 1theelepel kaneel en dat zo ophappen(ben er nl niet kapot van) gr jolanda

  Antwoorden
 • 10-09-2014 06:26
  ziezozon

  Beste Jolanda,

  Ons lijkt dat als je er resultaat mee bereikt, het evenveel of -weinig moeite is en even (on-) aangenaam is als dagelijks een pil innemen.

  Antwoorden
 • 08-03-2016 17:44
  Ons lijkt van alles

  Ons lijkt, en dan als aanbeveling voor genezing o.a. de meest ernstigste ziekten doen. Vervolgens zijn er wat kritische vragen naar bronverwijzingen en die mensen zijn dan negatief en moeten maar opzouten.

  Een arts was vroeger een piskijker, die kon zogenaamd aan je pis zien en ruiken wat er mis was. Gek dat veel mensen dood gingen?
  Gek om aanbevelingen te doen zonder broninhoud?
  Beschaving is ver te zoeken hier, evenals intelligentie.

  Antwoorden
 • 01-11-2014 15:59
  yvonne

  Welke honing moet er gebruikt worden of kan het ook met bloemhoning?

  Antwoorden
 • 03-11-2014 14:12
  ziezozon

  Beste Yvonne,

  Het beste is honing die rechtstreeks van een imker komt of honing uit de biowinkel.

  met ziezózonnige groeten.

  Antwoorden
 • 07-01-2015 12:41
  Sonja

  wat ik echter niet begrijp is dat honing vor de werkbare enzymen niet verwarmd mag worden dan 45•c maar wel honing door de thee???? Dan wordt deze toch hoger verwarmd?

  Antwoorden
 • 13-02-2015 22:44
  anoniem

  Zou je dit mengsel ook bij kinderen van 4,5 jaar kunnen gebruiken? Of in kleine hoeveelheid? Mijn zoontje is vaak benauwd en en verkouden. Hij krijgt al pufjes. Het lijkt me geen kwaad kunnen om tijde s een verkoudheid hem dit te geven. Ook zou ik graag willen weten welke honing en welk kaneel het beste is!

  Antwoorden
 • 17-02-2015 14:34
  Martien

  Als de hoest niet weg wil, probeer dit eens.
  Twee uien fijn snijden een paar scheppen bruine suiker er op, in een potje doen en afsluiten. Na een aantal uren ontstaat er een siroop. Hiervan neem je drie keer per dag een eetlepel.

  Mij bij heeft het perfect geholpen!

  Antwoorden
 • 22-02-2015 12:11
  an

  hallo

  kan het ook met honig uit de supermarkt en wat zijn de hoeveel heden die je helpen gewicht te verliezen want staat nergens

  Antwoorden
 • 22-02-2015 12:37
  jan

  hallo

  ik heb een lever stoornis kan ik het dan ook gewoon gebruiken

  vr gr jan

  Antwoorden
 • 27-02-2015 11:13
  didier

  In de lijst staat dat het ook werkt voor gewichtsverlies , maar nergens staat vermeld hoeveel ervan gebruikt moet worden !
  Is er een bepaalde verdeling honing kaneel ?

  Antwoorden
 • 03-03-2015 21:34
  Elzinga

  Hoe vaak moet ik het innememen voor de blaas want ik heb vaak blaasontsteking moet ik het elke dag nemen? Zou hier heel graag een antwoord op willen

  P

  Antwoorden
 • 15-03-2015 13:39
  Marry Volwerk-Franken

  Ik ben doof en heb kaneel en honing gekocht
  maar ik lees nergens wat bedoelt u met gelijke delen ?Dit is nl. rekbaar van een theelepel kaneel en een theelepel honing maar het kan net zo goed soeplepels zijn.

  Antwoorden
 • 17-04-2015 15:28
  Janny van Dijk

  Ik ga ervan uit dat het niet zo belangrijk is waardoor je de honing en de (Ceylon) kaneel doet. Ik meng het door de magere yoghurt of kwark met verse vruchten.

  Antwoorden
 • 19-05-2015 16:50
  mriette

  Hoe lang kan je de mengsel van honing en kaneel bewaren ?

  Antwoorden
 • 25-05-2015 22:05
  marcel

  Ik weet en ik denk dat nog veel meer mensen weten, dat alles wat wij nodig hebben tegen ziektes en kwalen in de natuur zit. Aangezien honing en kaneel natuurproducten zijn is het zeker het proberen waard.

  Antwoorden
 • 11-06-2015 07:21
  Ankh

  Je mag de honing toch niet in kokend water doen??

  "Voeg honing pas toe in thee of melk nadat het afgekoeld is (nooit warm) om de enzymen niet af te breken."

  bron: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/144467-manuka-h...

  Antwoorden
 • 12-06-2015 14:19
  stafke

  hallo,

  Ik eet en drink van alles een beetje
  dus ook kaneel maar wel ceylon kaneel
  met tijm honing van een kruidenwinkel.
  Ik drink dagelijks 1 liter piramidewater
  Ik heb een zelfgemaakte piramide op mijn tafel staan iets dat vooral in belgie niet zo goed gekend is .Ik zet appels, citroenen,kiwi ´s water en zoveel meer.
  Ik ben daar zeer tevreden over.
  In de universiteit van Arizona ontleding van water een duidelijk verschil met water die echter niet in piramide heeft gestaan.
  Als proef appels yonagold 8 maand in de piramide gans uitgedroogd geen enkel gerot.
  Graag zou ik mensen leren kennen die ook met
  een piramide werken voor gedachten wisseling.
  liefst naar mijn emailadres; [email protected]

  Antwoorden
 • 22-06-2015 19:09
  Tonnie

  sinds ik heb gelezen over honing met kaneel, voor mensen na een hartinfarct, ben dagelijks een boterham met honing en daarover kaneel gaan eten, door de medicatie had ik veel blauwe plekken, deze heb ik dus niet meer, en ook geen onnodige druk op de borst meer, ik ben dus echt blij met deze simpele oplossing.

  Antwoorden
 • 28-06-2015 09:37
  Dewitte b

  Hallo .
  Graag zou ik de verhouding weten honing kaneel voor gewichtsverlies. Ik kan het nergens vinden in de tekst. Alvast bedankt . Brigitte

  Antwoorden
 • 17-07-2015 09:50
  ziezozon

  Beste Dewitte b,
  De verhouding is 1 eetlepel honing en 1 eetlepel kaneel. Dat wordt er ook bedoeld met gelijke delen.
  met ziezózonnige groeten

  Antwoorden
 • 21-12-2015 11:43
  Leny

  Hoi Nadia,
  Welke honing gebruikt u
  En kaneel poeder of kaneelstokjes
  Ik hoor graag van

  Antwoorden
 • 04-08-2015 06:19
  {[email protected])

  Mijn naam is Rich Hams uit Dubai. Ik ben 59 jaar. Ik was ziek van diabetes meer dan 15 jaar. De artsen vertelden me dat ik nooit zal maken. Ik dacht dat mijn hele dagen in het leven zal op mysterieuze wijze worden beëindigd. Ik begon na te denken over mijn leven en lopen als een dode man, totdat ik in contact met deze kruiden arts die kruiden wortel en kruiden voorbereid voor mij kwam. Ik dacht dat het een grap was, totdat ik ging voor controle 10 dagen later en vond dat mijn diabetes is verdwenen. Zijn kruiden behandelingen zijn zo natuurlijk en geen bijwerkingen hebben. contact met hem vandaag als u deze hulp bij nodig

  Antwoorden
 • 21-08-2015 13:13
  jasper

  ik geloof best in de positieve werking van honing, maar als je een artikel schrijft met: recent onderzoek heeft bewezen dat het helpt tegen kanker. Vermeld dan je bronnen a.u.b. je gehele artikel is totaal niet onderbouwd. Wel een leuk artikeltje voor de vindbaarheid in google. nu nog ff paar potjes honing verkopen.

  Antwoorden
 • 23-10-2015 21:25
  Henny

  afgelopen maandag dit artikel gelezen, ik loop al 10 mnd. bij de dermatoloog omdat ik heftige exzeem heb in mijn liezen, mijn idee baat het niet schaad ook niet dus gelijk geprobeert, nu op vrijdag is het helemaal dicht, dankbaar voor dit bericht

  Antwoorden
 • 31-10-2015 13:38
  ziezozon

  Fijn om te horen, Henny.

  Antwoorden
 • 19-11-2015 20:08
  Johan

  Beste mensen,
  honing is "geweldig". Ik doe het elke morgen op mijn "boke"", en ik ben op 38 jaar werken slechts 3 dagen afwezig geweest. (verkoudheid door me bij slecht weer niet goed te kleden).
  Drankkaters zijn mijn enigste ongemak. Daar
  helpt geen "zeem" tegen.
  ps: zeem=honing.
  Honing is ook zeer goed voor maagpijn en voorkomt maagzweren.
  Tip: eet er een banaantje bij.
  Johan.

  Antwoorden
 • 08-12-2015 13:16
  Etienne

  Ik heb nog 3potten Florimel acacia honing die
  vervallen is op 06.12.15. Mag ik die nog gebruiken en hoelang nog??

  Antwoorden
 • 11-01-2016 21:30
  Willie

  Ik heb al jaren last van kalknagels. Kalknagel pen hielp niet.Een jaartje geleden ben ik begonnen met het tweemaal daags insmeren van de tenen met honing-kaneelpasta in verhouding 50/50. Al snel trad er verbetering op. En nu, 6 maanden later is de schimmel weg.

  Antwoorden
 • 15-01-2016 11:39
  fati

  Honing mag je nooit verwarmen eigenlijk. Er komen toxines vrij. Maar ik bemoei niet

  Antwoorden
 • 23-01-2016 01:06
  Kasimi

  dinsdag 13 november 2012
  Immeke deelt: bijen met islam
  Tot onze verbazing ontvingen we het vorig weekend op Facebook veel vriendschapsverzoeken van imkers uit landen als Turkije, Libië, Tunesië, Egypte, Marokko. Het lijkt wel of ze daar met velen en met liefde bijenhouden. Wij werden nieuwsgierig en vroegen ons af hoe dat zit. Welk verband is er tussen bijen, honing, de islam en Immeke? Een verkenning.

  De Koran heeft voor niet-moslims iets hermetisch en is moeilijk toegankelijk. Hoewel niet 'ad fontes', zijn we toch met goede moed op zoek gegaan naar 'bijen' in de Koran. En ja! Een van de hoofdstukken, de 16e Soera, uit de Koran is vernoemd naar bijen en heet Soera An-Nahl of vertaald: De Bijen. In vers 16:68 staat geschreven:

  'En jouw Heer heeft aan de bijen ingegeven: Betrek behuizingen in de bergen, in de bomen
  en in wat zij [mensen] optrekken'.

  De God van de islam openbaarde zich aan bijen en Hij inspireerde hen! Bijen worden in dit vers direct door God aangesproken. Deze God richt en beperkt zich dus niet alleen tot de mens. Mens en dier staan in de islam naast elkaar en zijn voor God even belangrijk. De moeite waard en interessant hier te noemen, is de studie van Linda Bogaert, de Koran Notities (Universiteit Gent 2004: Centrum voor Islam in Europa), waarin zij dierenrechten in de islam onderzocht. Uit haar onderzoek blijkt onder meer ook dat ecologie of natuur en schepping, een belangrijke rol inneemt in de Koran.Vanuit de islam zijn allerlei regels en verplichtingen die de omgang tussen mens en dier regelen en die erop neerkomen dat goed doen voor een dier uiteindelijk de mens zelf ook ten goede komt. Imkeren met respect voor het wezen van de bij is vanuit dit beginsel een vanzelfsprekendheid en een ethische verplichting.

  We lazen dat de Koran, het woord van God, ook wel met honing vergeleken wordt, als geneesmiddel voor alle kwalen dat zelfs de dood kan overwinnen. Honing wordt binnen de islam als een medicijn gezien en kent vele toepassingen. De Grieken namen de medicinale kennis al mee, maar er wordt ook over geschreven in de Koran; in vers 16:69 van Soera An-Nahl:

  'Er komt uit hun buiken een drank met verschillende kleuren, daarin is genezing voor de mensen. Voorwaar, daarin is zeker een teken voor een volk dat nadenkt.'

  Zou 'genezing voor de mensen' in dit vers ook ruimer opgevat mogen worden? De bij is immers, zoals we eerder lazen, door God geïnspireerd en geeft 'een teken voor een volk dat nadenkt'. Bijen worden beschouwd als boodschappers van God; ze zijn profetisch. Heden ten dage hebben bijen een signaalfunctie.We zoeken nu naarstig naar de oorzaken van de bijensterfte. De mogelijke oorzaken daarvan gaan ons direct aan en hebben, behalve voor de bij, ook grote gevolgen voor ons en onze aarde: monocultuur, pesticiden, herbiciden, genetisch gemodificeerde gewassen (GMO's), elektromagnetische straling en andere vervuiling. We kunnen van de bijen leren hoe we met elkaar en de aarde om moeten gaan. Zij laten ons niet alleen nadenken, maar sporen concreet aan tot handelen. Ze zoemen ons verantwoordelijkheidsgevoel wakker!


  De Koran heeft voor niet-moslims iets hermetisch en is moeilijk toegankelijk. Hoewel niet 'ad fontes', zijn we toch met goede moed op zoek gegaan naar 'bijen' in de Koran. En ja! Een van de hoofdstukken, de 16e Soera, uit de Koran is vernoemd naar bijen en heet Soera An-Nahl of vertaald: De Bijen. In vers 16:68 staat geschreven:

  'En jouw Heer heeft aan de bijen ingegeven: Betrek behuizingen in de bergen, in de bomen
  en in wat zij [mensen] optrekken'.

  De God van de islam openbaarde zich aan bijen en Hij inspireerde hen! Bijen worden in dit vers direct door God aangesproken. Deze God richt en beperkt zich dus niet alleen tot de mens. Mens en dier staan in de islam naast elkaar en zijn voor God even belangrijk. De moeite waard en interessant hier te noemen, is de studie van Linda Bogaert, de Koran Notities (Universiteit Gent 2004: Centrum voor Islam in Europa), waarin zij dierenrechten in de islam onderzocht. Uit haar onderzoek blijkt onder meer ook dat ecologie of natuur en schepping, een belangrijke rol inneemt in de Koran.Vanuit de islam zijn allerlei regels en verplichtingen die de omgang tussen mens en dier regelen en die erop neerkomen dat goed doen voor een dier uiteindelijk de mens zelf ook ten goede komt. Imkeren met respect voor het wezen van de bij is vanuit dit beginsel een vanzelfsprekendheid en een ethische verplichting.

  We lazen dat de Koran, het woord van God, ook wel met honing vergeleken wordt, als geneesmiddel voor alle kwalen dat zelfs de dood kan overwinnen. Honing wordt binnen de islam als een medicijn gezien en kent vele toepassingen. De Grieken namen de medicinale kennis al mee, maar er wordt ook over geschreven in de Koran; in vers 16:69 van Soera An-Nahl:

  'Er komt uit hun buiken een drank met verschillende kleuren, daarin is genezing voor de mensen. Voorwaar, daarin is zeker een teken voor een volk dat nadenkt.'

  Zou 'genezing voor de mensen' in dit vers ook ruimer opgevat mogen worden? De bij is immers, zoals we eerder lazen, door God geïnspireerd en geeft 'een teken voor een volk dat nadenkt'. Bijen worden beschouwd als boodschappers van God; ze zijn profetisch. Heden ten dage hebben bijen een signaalfunctie.We zoeken nu naarstig naar de oorzaken van de bijensterfte. De mogelijke oorzaken daarvan gaan ons direct aan en hebben, behalve voor de bij, ook grote gevolgen voor ons en onze aarde: monocultuur, pesticiden, herbiciden, genetisch gemodificeerde gewassen (GMO's), elektromagnetische straling en andere vervuiling. We kunnen van de bijen leren hoe we met elkaar en de aarde om moeten gaan. Zij laten ons niet alleen nadenken, maar sporen concreet aan tot handelen. Ze zoemen ons verantwoordelijkheidsgevoel wakker!Islamitische honingraat architectuur

  Antwoorden
 • 06-03-2016 20:06
  Albert Damen

  In meerdere recepten staat dat de honing verwarmd moet worden maar = regel een bij de honing is dat deze niet boven 45gr verwarmd dient te worden omdat dan alle waardevolle stoffen verloren gaan. Dus wel in de thee maar alleen als deze is afgekoeld!

  Antwoorden
 • 09-03-2016 19:30
  Mevr. Zaeyen

  Gebruik al enkele jaren kaneel met honing.
  Meng de honing met kaneel in een glas met koud
  Water en vul dit aan met lauw water. Drink dit iedere morgen op de nuchtere maag.Een half uur
  Voor het ontbijt en voor het slapen gaan. Heb
  Een half jaar veel pijn gehad over mijn hele lijf.
  Volgens de arts was dit een gevolg van slijtage.
  Kan weer alles. Of dit aan de honing en kaneel ligt
  Kan ik niet medisch bewijzen. Hoeft voor mij ook niet. Ik voel mij weer als herrezen.

  Antwoorden
 • 10-04-2016 16:29
  Marian

  Welke honing en kaneel gebruik u mevr. Zaeyen. Ik heb ook veel pijn en artrose en slaap ook slecht. Ik doe al jaren honing in de thee omdat ik het lekker vindt maar ik lees hier dat ik het verkeerd gebruik. Ik ga er nu echt op letten en wil het ook eens gaan proberen zoals u doet.

  Antwoorden
 • 16-04-2016 02:28
  Hans

  Ik vind dit een leerzame en goed informerende site.
  Mensen die al negatief schrijven kunnen hun verhaal volgens mij ook niet onderbouwen,dus eerst goed informeren en dan pas reageren,zou ik zeggen.
  De Natuur doet wonderen en kan veel geneeskrachtige uitwerkingen verrichten als je het verantwoord en met gezond verstand gebruikt.
  Met vriendelijke groet , Hans

  Antwoorden
 • 26-04-2016 13:47
  ingrid

  Ik heb diabetes 2 mag ik honing met kaneel
  gebruiken en verlaagd dit de bloedsuiker
  spiegel ???

  Antwoorden
 • 13-05-2016 13:50
  Esther (website)

  Dat honing en kaneel geneeskrachtige stoffen in zich hebben, wist ik al. Wat ik nog niet goed wist, hoe ik dit precies toe kon passen. Dankzij jullie site weet ik het nu wel en ga er direct mee beginnen. Bedankt voor alle goede tips!

  Antwoorden
 • 01-06-2016 13:11
  Martin (website)

  Interessant artikel. Ik ga stukje over blaasinfectie vermelden in mijn artikel over blaasontsteking https://www.kwaaltjes.com/symptomen-blaasontsteking.html

  Antwoorden
 • 03-06-2016 10:48
  Rene

  In de verre oudheid was dit gegeven over de superieure kwaliteit van honing ook al bekend.
  Toen men destijds de potten met honing vanuit het graf van Toetanchamon opende kon men die nog gewoon opeten na duizenden jaren.
  In honing kunnen namelijk geen bacterien groeien dat is bekend.
  Net als mosterd is het 1 van de oudste geneesmiddelen ter wereld.

  Antwoorden
 • 19-06-2016 00:09
  De Schouwer

  Ik garandeer jullie een valling: duurt maar TWEE dagen en weg is ze. Bronchitis duurt 7 dagen.

  Neem :
  6 gr kamille thee, laten trekken tot de thee zakt
  3 eetlepels honing toevoegen lauwe thee
  1 koffie lepeltje kaneel, meng dit met met wat choco tot een lekker bolletje (karamel bolletje)
  éérste dag 3 x
  2e dag 2 x
  3e, 4e, 5e, 6e dag , 1 x (dit werkt als (penicilline)

  Antwoorden
 • 19-06-2016 14:09
  CPM

  Kan ik de thee met honing en kaneel ook combineren met een scheutje azijn? Of doodt dit dan de enzymen?
  En... hoe zit het dan met honing en diabetes?

  Antwoorden
 • 20-06-2016 01:48
  CPM

  Kan ik de thee met honing en kaneel ook combineren met een scheutje azijn? Of doodt dit dan de enzymen?
  En... hoe zit het dan met honing en diabetes?

  Antwoorden
 • 09-07-2016 17:47
  Tiny

  Ik heb een vraagje heb in het verleden al eens een maagzweer gehad
  Nu heb ik sinds enige tijd weer zo'n last van mijn maag
  Wat kan ik dan het beste doen
  De honing vermengd met kaneel op een crakher

  Antwoorden
 • 15-08-2016 11:08
  Anja van Eersel

  Honing in kokend of heet water? Alle goede eigenschappen gaan ermee verloren. Dat is algemeen bekend!

  Antwoorden
 • 19-08-2016 08:15
  Silvia

  Mijn moeder heeft veel last van pijnen in d'r gewrichten, en haar cholesterol is aan de hoge kant.
  Ze is dit dus gewoon gaan proberen, en mijn moeder heeft er baat bij.
  Haar cholesterol is weer verlaagd, en haar pijnen zijn minder.
  Nu is het wel ... ik neem het en geloof er wel of niet in ... zoals de meeste hier vermelden.
  Maar of het nou een minder f*ck is of niet, mijn moeder heeft er wel degelijk baat bij.
  Dus ben ik er blij mee.

  Ik geloofde het eerst ook niet en wachten me moeder af, maar zoals me moeder zich nu weer voelt vind ik het wel het proberen waard ook voor mijzelf.
  Heb zelf ook veel gewrichtspijnen , en kan soms helemaal niet meer lopen van de pijnen.
  (En heb de zwaarste medicatie voor deze pijnen)
  Dus wat zou het voor kwaad kunnen.
  Heb zelf kanker gehad en heb hierdoor lichamelijk dus nog steeds pijn , dus ik ga het vanaf vandaag ook proberen.
  En zoals ik al zei ... is het waar of is het alleen een gedachten geloving van jezelf, dat zal ik de aan komende dagen zien.

  Wel hebben we de kaneel bij een ouderwetse drogisterij gehaald, en de honing bij hun komt ook direct bij de imker vandaan.
  Want je moest geen supermarkt honing nemen vertelde die man ons.

  Dus ik ga het proberen en hou jullie op de hoogte over 7 dagen.
  Wie weet

  Antwoorden
 • 04-09-2016 15:21
  Krista

  Honing werkt in ons gezin echt helend. Als mijn zoon (5 inmiddels) een beetje lagere weerstand heeft, begin ik met het geven van een lepel Manuka honing met wat propolis druppels. De volgende dag is hij weer helemaal fit. Hij is een keer echt verkouden geweest tot nu toe en ook toen knapte hij direct na het gebruik van de honing op.

  Ik gebruik altijd manuka als gezichtsmasker (1 x pw)...en ik neem een lepel als ik er behoefte aan heb.

  Naast mijn geloof in natuurlijke producten, en mijn ongeloof in de farmaceutische industrie....voelt het ook gewoon veel beter...en reageert mijn lichaam echt heel goed op honing.

  ps bij een wond (brand/schaaf) smeren wij er ook altijd honing op!! Echt geweldig wat de honing allemaal kan.....

  Antwoorden
 • 22-09-2016 09:02
  Jantine

  Hallo,
  U schrijft hierbij honing in heet water, dit moet echter zijn lauw water of thee. In heet water schijnen veel stoffen uit de honing niet meer werkzaam te zijn!

  Gr. J.

  Antwoorden
 • 27-09-2016 08:35
  Nes

  Allemaal aan de honing en wij zijn niet, nooit meer ziek. Waarop zijn die beweringen gebaseerd? Welke studies heeft u geraadpleegd? U dient bronnen op te geven voor u zulke claims maakt!

  Antwoorden
 • 02-10-2016 13:27
  ziezozon

  U heeft het artikel zo te zien niet uitgelezen. Onderaan geven wij mee dat Zweedse onderzoekers wetenschappelijk bewijs hebben gevonden voor de bacteriële werking van honing.
  U hoeft het echter niet te geloven. Iedereen staat vrij om te geloven wat hij wilt.

  Antwoorden
 • 04-01-2017 19:17
  Emine

  Ook voor af te vallen?

  Antwoorden
 • 05-01-2017 11:01
  HONINGonline (website)

  Wij verkopen per jaar 10.000 kilo Nederlandse honing en krijgen ontzettend veel positieve feedback van de gebruikers. Met name de combinatie honing met kaneel komt als bijzonde heilzaam uit de bus. Wetenschappelijk bewezen of niet: proefondervindelijk blijken de resultaten goed!

  Antwoorden
 • 13-01-2017 17:42
  Maritte


  Hallo,

  Als je de honing en kaneel in plaats van in lauw water in lauwe melk doet, zou de werking dan dezelfde zijn?
  Kan iemand ook nog eens zeggen welke honing en kaneel je best neemt alsook de verhouding.
  Alvast bedankt!

  Antwoorden
 • 07-01-2018 09:24
  Mary

  Kan dit ook gebruikt worden door suikerpatiënten??

  Antwoorden
 • 15-01-2018 01:15
  wilfred

  kan dit ook gebruik worden voor type 2 diabeet

  Antwoorden
 • 17-01-2018 03:39
  Danny

  Hallo,
  Mag er in plaats van water ook melk gebruikt worden om de honing met kaneel te drinken? Dank u

  Antwoorden
 • 10-02-2018 19:40
  Fia van dijk

  Hoe zit dat met Honing als je suiker hebt

  Antwoorden
 • 14-02-2018 11:06
  herman

  I ik lees altijd over kaneel en honing.
  maar moet het kaneel in poeder form zijn!
  Wij hebben ook kaneel olie, je weet wel niet dat goedkoop spul maar de echte dure olie.
  Dus wat ik vraag kun je die olie ook gebruiken, het puur en je hoeft maar een paar druppen gebruiken dus.
  bedankt voor de info

  Antwoorden
 • 24-02-2018 19:15
  Dirk

  Lastige oog ontsteking wilde maar niet weg gaan honing met kaneel papje erop en de rest wat over is opgegeten. In een paar uur pot jan dorie weg die ontsteking blin er mee hoor

  Antwoorden
 

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond