23 nov 2012

Honing met kaneel geneest de meeste ziekten

Nicole
Honing met kaneel geneest de meeste ziekten

Een mengsel van honing en kaneel zou de meeste ziekten kunnen genezen. Weekly World News heeft een lijst van aandoeningen gepubliceerd die door honing en kaneel genezen kunnen worden en die zijn onderzocht door westerse wetenschappers. Honing kan ook zonder enige bijwerkingen worden gebruikt voor diabeet patiënten. 

 

Immuumsysteem
Het dagelijks gebruik van honing en kaneelpoeder versterkt het immuun stelsel en beschermt het lichaam tegen bacteriële en virale aanvallen. Wetenschappers hebben ontdekt dat honing diverse vitamines en ijzer in grote hoeveelheden bevat. Een constant gebruik van honing versterkt de witte bloedlichaampjes waardoor ze beter in staat zijn om tegen bacteriële en virale ziekten te vechten.

Hartkwalen 
Maak een pasta van honing en kaneelpoeder, doe dat op brood in plaats van jam en eet het regelmatig als ontbijt. Het vermindert de cholesterol in de slagaders en redt de patiënt van een hartaanval. Voor degenen die al een aanval hebben gehad, als zij dit proces dagelijks volgen, worden ze mijlen ver gehouden van de volgende aanval. Regelmatig gebruik van dit proces bevrijdt je van ademnood en het versterkt de hartslag.
In Amerika en Canada hebben diverse verzorgingshuizen succesvol patiënten behandeld en ontdekten dat als je ouder wordt, de slagaders en aderen hun flexibiliteit verliezen en verstopt raken; maar honing en kaneel revitaliseren de slagaders en aderen.
 
Kanker
Recent onderzoek in Japan en Australië heeft ontdekt d at kanker aan de maag en botten met succes is genezen door een mengsel van honing en kaneelpoeder. Patiënten die aan deze vorm van kanker lijden moeten dagelijks een eetlepel honing met een theelepel kaneelpoeder innemen, drie keer per dag, gedurende een maand.
 
Artritis
Artritis patiënten kunnen dagelijks, 's morgens en 's avonds een kop heet water met twee lepels honing en een theelepel kaneelpoeder innemen. Als dat regelmatig wordt ingenomen kan zelfs chronische artritis [gewrichtsontsteking] worden genezen.              
In een recent onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Kopenhagen, werd ontdekt dat als de doktoren hun patiënten behandelden met een mengsel van een eetlepel honing en een halve theelepel kaneelpoeder voor het ontbijt, dat van de 200 mensen die zo behandeld waren, praktisch 73 mensen binnen een week totaal verlost waren van hun pijn en binnen een maand konden de meeste patiënten die door de artritis [gewrichtsontsteking] niet konden lopen of zich voortbewegen, weer zonder pijn lopen.

Blaasinfecties  
Neem twee eetlepels honing en een theelepel kaneelpoeder in een glas lauwwarm water en drink het. Dit vernietigt de bacillen in de blaas.
 
Cholesterol
Twee eetlepels honing en drie theelepels kaneelpoeder gemengd in theewater, werden aan een cholesterol patiënt gegeven, en men ontdekte dat het cholesterol niveau in het bloed, binnen de twee uur tien procent minder was.
Als je dit drie keer daags doet, wordt iedere chronische cholesterol genezen.
Volgens informatie kan zuivere honing, dagelijks bij het voedsel ingenomen, de klachten van cholesterol wegnemen.
 
Verkoudheid  
Degenen die lijden aan gewone of ernstige verkoudheid kunnen dagelijks, gedurende drie dagen, een lepel lauwwarme honing innemen met kwart lepel kaneelpoeder. Dit proces zal de meeste chronische hoest en verkoudheid genezen, en de sinussen schoonmaken.

Maag die van streek is  
Honing ingenomen met kaneelpoeder geneest maagpijn en verwijdert maagzweren vanaf de wortel.
 
Indigestie 
[gestoorde spijsvertering door overlading v. d. maag]
Kaneelpoeder gestrooid op twee theelepels honing en ingenomen voor het eten, verlicht zuurbranden en verteert de zwaarste maaltijden. 

Griep  
Een wetenschapper in Spanje heeft bewezen dat honing een natuurlijk ingrediënt bevat dat de influenza bacillen doodt en de patiënt geneest van de griep.
 
Lang leven  
Thee gemaakt met honing en kaneelpoeder, indien regelmatig ingenomen, gaat de aftakeling van het ouder worden tegen. Neem vier eetlepels honing, een eetlepel kaneelpoeder, en drie kopjes water en maak er thee van. Drink drie of vier maal per dag een kwart kop. Het houdt de huid fris en zacht en houdt veroudering tegen. De levensspanne neemt toe.
 
Huidinfecties
Breng honing en kaneelpoeder in gelijke delen aan op de aangetaste plekken, het geneest eczeem, ringworm en alle andere soorten huid- infecties.
 
Gewichtsverlies 
Drink dagelijks 's morgens een half uur voor het ontbijt op een lege maag en 's nachts voor het slapen gaan, honing en kaneel in een kop kokend water. Bij regelmatig gebruik, reduceert het gewicht van zelfs de meest dikke persoon. Het regelmatig drinken van dit mengsel houdt het vet tegen zich op te bouwen in het lichaam, zelfs als de persoon een dieet met een hoog aantal calorieën tot zich neemt.

Vermoeidheid
Recente studies laten zien dat de suiker in honing eerder behulpzaam dan nadelig is voor de sterkte van het lichaam. Oudere mensen die honing en kaneel in gelijke delen innemen, zijn alerter en flexibeler. Dr. Milton die hiernaar onderzoek heeft gedaan, zegt dat een halve eetlepel honing, besprenkeld met kaneelpoeder in een glas water, dagelijks ingenomen 's middag om ongeveer 3:00 uur, als de vitaliteit van het lichaam begint te verminderen, de vitaliteit van het lichaam binnen een week doet toenemen. 

Puistjes 
Maak een pasta van drie eetlepels honing en een theelepel kaneelpoeder.
Breng dit aan op de puistjes voordat je gaat slapen en was het de volgende dag met warm water af. Doe dit twee weken dagelijks, het verwijdert de puistjes vanaf de wortel.
 
Gas  
Volgens onderzoeken in India en Japan, is gebleken dat als honing met kaneelpoeder wordt ingenomen, de maag vrij wordt van gassen.
 
Slechte adem 
Mensen uit Zuid Amerika gorgelen als eerste in de morgen met een theelepel honing en kaneelpoeder die in heet water opgelost zijn, waardoor hun adem de hele dag door fris blijft.
 
Gehoorverlies
Neem dagelijks 's morgens en 's avonds honing en kaneelpoeder, in gelijke delen, het herstelt het gehoor.

Algemeen
Honing is het enige voedsel op de planeet dat niet zal bederven, of die de wetenschap niet kan namaken. Als het op een koele donkere plaats gedurende een lange tijd wordt bewaard, zal het kristalliseren. Wanneer dit gebeurt, draai de deksel eraf, kook water en zet de pot met honing in het warme water, zet het vuur uit en laat het vloeibaar worden.  K
ook honing nooit en plaats het nooit in een magnetron. Als je dit doet vernietig je de enzymen in de honing.

In Zweden hebben wetenschappers voor het eerst wetenschappelijk bewijs gevonden van de anti-bacteriële werking van honing. Op de website Mens en Gezondheid vind je ook allerhande informatie over de positieve effecten van honing met kaneel. 

Reacties (103)

 • 17 dec 2012 23:08
  Ben Buijs

  In uw artikel honing en kaneel wordt gesproken over een honing en kaneel pasta. Wat ik niet terug kan vinden is de samenstelling van de pasta.

  De pasta staat op vele sites vermeld en helaas nergens een samenstelling.

  Ik hoop dat u mij deze kan geven.
  Alvast bedankt.

  Antwoorden
 • 27 jun 2013 10:55
  W A G de Haas

  Graag het recept van de honingpasta.

  Bij voorbaat dank.

  Antwoorden
 • 01 jul 2013 16:44
  ziezozon

  Beste W A G Haas,

  Het recept voor honingpasta staat in de tekst: drie eetlepels honing en 1 theelepel kaneel mengen tot een pasta.

  met ziezózonnige groeten

 • 05 nov 2013 10:52
  Piet ewald

  Gaarne samenstelling van de pasta voor broodbeleg ! Bvd.

 • 06 nov 2013 10:27
  ziezozon

  Beste,

  Het recept van de honingpasta staat in de tekst: drie eetlepels honing en 1 theelepel kaneel mengen tot een pasta.

  met ziezózonnige groeten

 • 18 dec 2012 10:48
  ziezozon

  Beste Ben,

  Door de honing en kaneel te mengen, krijg je de honingpasta waarover wordt gesproken.

  Met zieózonnige groeten

  Antwoorden
 • 18 dec 2012 14:19
  Ben Buijs

  Best Ziezózon team,

  Bedankt voor de snelle reactie.
  Dat is (en was) duidelijk, het gaat mij echter om de verdeling.

  Betreft het twee delen honing en één deel kaneel en dan mengen (en vervolgens naar smaak iets bijstellen) of is de basis verhouding anders.

  Groeten,
  Ben

  Antwoorden
 • 18 dec 2012 15:55
  ziezozon

  Beste Ben,

  Dat hangt ervan af. Bij de pasta tegen puistjes staat de verdeling er gewoon bij (drie eetlepels honing en 1 theelepel kaneel) Bij hartkwalen staat het er inderdaad niet bij, maar het is bijna altijd dezelfde verhouding.

  met ziezózonnige groeten

  Antwoorden
 • 05 feb 2013 23:52
  Meryam

  Hallo Ziezozon,
  Bedankt voor de leerrijke info!!!!!

  Mogen diabetispatienten ook gebruik maken van honing? Alvast bedankt!!!!

  Met vriendelijke groeten

  Meryam

  Antwoorden
 • 06 feb 2013 11:33
  ziezozon

  Beste Meryam,

  Diabetici mogen wel honing eten, maar in kleine hoeveelheden. Hier is een link naar interessante informatie hierover: http://www.bijen-avi.be/attachments/article/85/2-5%20-%20Mogen%20di...

  met ziezózonnige groeten

  Antwoorden
 • 22 jul 2013 16:58
  marianne

  om af te vallen wat is dan de beste verhouding van honing en kaneel?
  mvg marianne

  Antwoorden
 • 26 jul 2013 16:29
  herma

  Van een imker heb ik gehoord dat je de honing niet boven de 40* mag verwarmen. Dan verliest het de kostbare mineralen. Dus geen heet water.

  Antwoorden
 • 10 okt 2013 11:26
  gerda

  klopt honing mag niet meer dan 40 graden verhit.

  Antwoorden
 • 08 nov 2013 10:44
  Toon

  enzymen gaan dood boven de 40 graden, mineralen kunnen daar wel tegen.

  Antwoorden
 • 23 mrt 2014 11:22
  Annie

  Op een andere side heb ik gelezen, eerst de kaneel oplossen met warm water , en als die koud is honing toevoegen.

  Antwoorden
 • 31 jul 2013 18:26
  Stefanie

  Welke soorten honing kan ik naast Manuka honing nog meer hiervoor gebruiken?

  Antwoorden
 • 15 sep 2013 14:42
  Astrid

  Kan het ook voor longkanker gebruikt worden.
  Graag uw reactie.

  Antwoorden
 • 23 sep 2013 18:12
  ziezozon

  Beste Astrid,
  Daarover kunnen wij ons helaas niet uitspreken, Astrid. Dat lijkt ons een vraag voor deskundigen op dit gebied. We weten wel dat zuurzak de groei van kankercellen zou afremmen. Dat is wetenschappelijk onderzocht. Zuurzak is te verkrijgen in Chinese supermarkten en Surinaamse winkels.

  Antwoorden
 • 28 sep 2013 07:05
  dan

  beste,
  hoe zit het met de giftigheid van kaneel?
  Coumarin zit nl in kaneel en is schadelijk voor de lever.
  kan u wat meer info geven hierover?
  Honing is en blijft gezond, en staat buiten verdenking.
  met vriendelijke groet

  Antwoorden
 • 29 sep 2013 19:29
  jel

  Hallo Dan, ik vond dit: Coumarine (cumarine) is een aromastof. Aromastoffen vallen onder de plantengifstoffen. Coumarine komt van nature voor in Chinese kaneel (Cinnamom cassia), tonkabonen en bergamot. Het zorgt voor de typische geur en smaak van deze producten.

  Coumarine zit ook in producten waaraan Chinese kaneel is toegevoegd, zoals kaneelthee, kaneelstokken, speculaas, ontbijtkoek, appeltaart en pepernoten.

  Het coumarinegehalte van Ceylon kaneel (Cinnamom verum) is heel laag.

  Groetjes, Jel

  Antwoorden
 • 26 okt 2013 11:54
  mandy

  Hoi ,

  In de tekst staat ook dat het bepaalde kankersoorten kan genezen , maar is dit alleen in het begin stadium of kan het ook nog werken wanneer de arsten de chemokuur hebben opgegeven

  Antwoorden
 • 27 okt 2013 10:44
  Anita

  Interessant artikel!
  Maar, als je honing niet boven 40 graden mag verwarmen, hoe maak ik er dan thee van?

  Antwoorden
 • 29 okt 2013 12:50
  Thomas Bot

  Tsjaa... heel Interessant artikel!

  die vraag van Anita ( hier boven ):
  als je honing niet boven 40 graden mag verwarmen, hoe maak ik er dan thee van?

  Ik verneem graag van U.
  Thomas
  Yoga Instituut Stichting Ademleer
  www.ademleer.nl

  Antwoorden
 • 29 okt 2013 19:48
  Luke

  gewoon thee zetten,en dan 15 minuten laten afkoelen,en dan pas de honing erbij,dan kan je m ook meteen opdrinken !

 • 06 nov 2013 07:45
  Patricia

  In de opleiding herboristen hebben wij geleerd dat je honing pas in je thee mag doen als die drinkbaar is anders heb je enkel het zoetende effect ipv het genezende.

  Antwoorden
 • 28 okt 2013 13:12
  Michel

  Kijk ik eroverheen of is er geen bronnenlijst te bespeuren?

  Antwoorden
 • 30 okt 2013 08:45
  iemand die wel nadenkt

  bron: dikke duim.

  Antwoorden
 • 29 okt 2013 17:37
  J.t.

  En om alleen je immuum systeem wat op te krikken, hoe luid dan het recept?

  Bedankt vast!!

  Antwoorden
 • 29 okt 2013 18:13
  So It Is (website)

  Wat leuk om te lezen! Toevallig importeren wij sinds kort (puur uit passie) een biologische koudgeslingerde honing met een hoog concentraat Ceylon kaneel, geproduceerd door een eeuwenoude honingboederij uit Slovenie. De boer in kwestie is deze honing in een aantal varianten gaan maken, puur vanwege de gezonde werking...

  Antwoorden
 • 29 okt 2013 20:23
  F

  En waar is deze honing dan te koop in combinatie met de kaneel erin?

  Antwoorden
 • 30 okt 2013 08:57
  So It Is (website)

  Beste F.,

  Zowel op een aantal verkooppunten (o.a. De Vegetarische Slager in Amsterdam), maar eveneens bestelbaar via onze eigen website www.soloveit.com. Binnenkort komen onze reguliere verkooppunten ook op de website www.soitis.nl te staan.

  Zonnige groet,

  het So It Is team

  Antwoorden
 • 29 okt 2013 21:51
  E Blokhuis

  Was het maar zo simpel... Een kleine zoektocht op Google maakt duidelijk dat het genoemde blad Weekly World News hilarische berichten brengt met titels als 'Snake with human head found in Arkansas!'(24-10-2000) of 'Strange breed of cats found on Mars!' (22-03-2004). Kortom, het honing met kaneel verhaal valt helaas in de categorie Broodje Aap verhalen... Dat verklaart dus ook waarom er nergens een bronvermelding staat van al het wetenschappelijk onderzoek wat verricht zou zijn. Neemt niet weg dat de combinatie honing en kaneel heerlijk is in diverse gerechten!

  Antwoorden
 • 30 okt 2013 11:03
  Kritisch

  Jammer dat er geen bronnen vermeld staan. Klachten weg bij artritis...?! Kankerhelend...?!

  Antwoorden
 • 30 okt 2013 18:37
  Alice

  Omschrijving

  Kaneel is een keukenkruid. Je kunt het zelf toevoegen aan gerechten, maar het zit ook verwerkt in kant-en-klare producten, zoals: kaneelthee, kaneelstokken, speculaas, ontbijtkoek, kruidkoek, appeltaart en pepernoten.

  Kaneel zit in de bast van de Cinnamomum-bomen. De binnenbast wordt geschild en gedroogd, waarna het zich oprolt tot pijpkaneel. Het bevat sterk geurende kaneelolie. De kaneelstokken worden gemalen tot poeder.

  Coumarine is het bestanddeel van kaneel dat voor de typische geur en smaak zorgt.

  Veiligheid

  Kaneel bevat van nature coumarine, een stof die mogelijk schadelijk is voor de gezondheid. Ook de mogelijk schadelijke aromastoffen estragol, methyleugenol en safrol komen van nature voor in kaneel. Uit voorzorg wordt afgeraden om lange tijd achter elkaar producten of gerechten te eten waar kaneel en dus coumarine in zit.

  Antwoorden
 • 01 nov 2013 05:38
  John Greiner (website)

  Bronvermelding? welk onderzoek? westerse wetenschappers zijn dus betrouwbaar( welke wetenschappers?) vanaf nu dus ook als "ze" een pilletje voorschrijven? Maar honing is wel lekker hoor en best wel goed voor je ga ik van uit maar kanker genezen en vooral de influenza?? er is een spaanse wetenschapper die heeft bewezen dat honing/kaneel influenza geneest?? dit is echt wereldnieuws of geneest het na 7 dagen ipv een week? jawel commentaar van een scepticus zonder dikke duim.

  Antwoorden
 • 17 dec 2013 19:24
  Frank

  Dat heb jij goed gezien & gezegd John !

  Antwoorden
 • 01 nov 2013 05:40
  John uit zijn duim

  Bronvermelding? welk onderzoek? westerse wetenschappers zijn dus betrouwbaar( welke wetenschappers?) vanaf nu dus ook als "ze" een pilletje voorschrijven? Maar honing is wel lekker hoor en best wel goed voor je ga ik van uit maar kanker genezen en vooral de influenza?? er is een spaanse wetenschapper die heeft bewezen dat honing/kaneel influenza geneest?? dit is echt wereldnieuws of geneest het na 7 dagen ipv een week? jawel commentaar van een scepticus zonder dikke duim.

  Antwoorden
 • 29 dec 2013 10:46
  Anna

  Inderdaad, pure lariekoek dit. Geen bronnen = geen waarheid.

  Antwoorden
 • 01 nov 2013 09:41
  Waynz (Imker)

  Honing mag je maar opwarmen tot 40° maxi (dus gewoon met kraantjeswater au bain marie). En vooral: het moet honing zijn die niet bewerkt (en dus verwarmd) is, wat je niet vindt in de supermarkt maar enkel bij de kleine imkers. Niet onbelangrijk!

  Antwoorden
 • 04 nov 2013 17:28
  Marleen

  krijg je geen obstipatie van al die kaneel??

  Antwoorden
 • 04 nov 2013 22:50
  astri

  Dat vraag ik me ook af. Kaneel heeft samentrekkende werking.

  Antwoorden
 • 04 nov 2013 18:15
  hennie

  welke honing moet ik hiervoor gebruiken??
  en moet er perse kaneel over ??

  wisten jullie dat kinderen onder de 2jaar mogen geen honing hebben ,daar zit een stofje in en daar kunnen ze doodziek van worden !!
  kan zelfs tot de dood toe leiden !!

  Antwoorden
 • 04 nov 2013 21:02
  Mischa

  Hallo,
  Ik heb een vraagje over het laten afkoelen van het water. Klopt het dat je het onder de 40 graden moet laten afkoelen voordat de honing erin gaat, omdat anders vitamines en mineralen verloren gaan?
  Alvast bedankt voor de reactie!

  Antwoorden
 • 22 dec 2013 21:20
  gerda

  ja dat klopt, je water mag niet te warm meer zijn anders gaan alle vitaminen en natuurlijke bestanddelen verloren

  Antwoorden
 • 10 nov 2013 09:20
  Berrie

  Leuke claims allemaal, maar waar zijn de links naar de genoemde wetenschappelijke artiekelen?

  Referenties graag!

  Mensen blijf kritisch, niet alles op het internet is waar!

  Antwoorden
 • 11 nov 2013 10:32
  Karin Reichrath (website)

  Let op: niet alle honing is van goede/geschikte kwaliteit om toegevoegde waarde te leveren voor je gezondheid. Het vochtgehalte van de honing is een belangrijke kwaliteitsmaatstaf. Het is te bepalen met een refractometer.

  Antwoorden
 • 11 nov 2013 12:13
  Yvo

  Hallo,

  Kan iemand mij vertellen waar deze wijsheden vandaan komen?

  Wat is de bron?

  Of is het allemaal maar verzonnen?

  Ben benieuwd.

  Met hartegroet, Yvo

  Antwoorden
 • 11 nov 2013 18:13
  Tammy Wong (website)

  Beide producten moeten wel van de beste kwaliteit zijn! Kwaliteit heeft met vele factoren te maken. Bij kruiden en specerijen zie je het niet aan de buitenkant en op zich is elk gemalen kaneel en of honing hetzelfde als elk ander....ondertussen! Zo is het dat als je beschimmelde [aflatoxine] kaneel bewerkt [als het eenmaal gemalen is, zie je niet dat deze beschimmeld was] en deze consumeert en te vaak doet, is de kans wel groot op kanker.

  Antwoorden
 • 12 nov 2013 08:38
  Eef

  ik hoest al maanden en ga het gewoon eens drie dagen proberen, van drie dagen zal je geen kanker krijgen en als dat de slijm en hoest wegneemt, toppie toch!
  Het proberen waard....

  Antwoorden
 • 11 jan 2014 18:44
  Nana

  een sole maken van Keltisch zeezout en water, even googlen, en elke dag een glas op de nuchtere maag drinken schijnt te helpen tegen hoest. mijn moeder gebruikt het nu een week en het gaat goed (zij heeft chronische bronchitis).

  Antwoorden
 • 18 feb 2014 17:48
  judith

  Hallo Eef, het beste tegen hoesten is gewoon een uitje klein snijden en vermengen met bruine basterdsuiker. Dit een nacht laten trekken en de volgende ochtend staat er bruin vocht in. Dit vocht drie maal daags een theelepel van innemen en je hoest is binnen drie dagen weg. Het nadeel is wel het ruikt en smaakt naar ui.

  groetjes judith

  Antwoorden
 • 26 feb 2014 06:29
  kitty

  Honing is goed bij verkoudheid, lost slijm op en verzacht daardoor

  Antwoorden
 • 22 dec 2014 18:53
  Marielle

  Boswellia capsulles zijn super tegen astma!

  Antwoorden
 • 12 nov 2013 16:36
  Martin

  Kaneel stopt wel enorm, wat een voordeel kan zijn bij de ziekte van Crohn. Helpt het mengsel met honing bij deze chronische darmontsteking?

  Antwoorden
 • 12 nov 2013 17:13
  Daan

  Ik wil niet vervelend doen, maar "Weekly World News" kondigt ook aan dat de aarde in december aangevallen wordt door buitenaardse wezens (http://weeklyworldnews.com/aliens/26535/alien-spaceships-to-attack.... Aangezien dit de enige bronvermelding is neem ik dit artikel met een korrel zout. Wel jammer, want honing en kaneel zijn heel lekker...

  Antwoorden
 • 13 nov 2013 05:54
  Annemarieke

  jawel en de redactie die dit geplaatst heeft hult zich nu fijn in stilte.
  en wat betreft het gehoor, dat is blijvend, dus niet meer te verhelpen...

  Antwoorden
 • 14 nov 2013 13:28
  Koert

  Ik neem aan dat de auteur van dit artikel ('Nicole') niet begrepen heeft dat 'Weekly World News' - vanwaar ze deze info zou gehaald hebben - een site met fictief nieuws is? Zelden zoveel nonsens op 1 pagina gezien (griep is bv. een virale infectie en wordt helemaal niet veroorzaakt door 'influenza bacillen'). En beweren dat je met kaneel en honing gehoorschade, kanker of elke vorm van te hoge cholesterol kan tegengaan, is bijna misdadig.

  Antwoorden
 • 21 nov 2013 11:37
  Karen

  Ik schrok wel een beetje van de laatste reacties onder dit bericht. Even gegoogled en er zijn veel meer websites die hier artikelen over schrijven. Toch maar eens proberen..

  Antwoorden
 • 23 nov 2013 01:32
  De Optimist

  Ik geloof dat honing en kaneel helende eigenschappen kunnen hebben. We hebben allemaal verstand en gevoel gekregen dus ga aub een ander niet boven jezelf plaatsen ( qua wijsheid/waarheid)

  Een waarheid is niets anders dan iets wat jij blijft denken en uiteindelijk ook gelooft.

  Ik zou zeggen; geniet van wat de natuur ons schenkt en doe er je voordeel mee.

  positieve groet

  Antwoorden
 • 23 nov 2013 07:12
  De Optimist

  Belangrijkste vergeet ik nog;

  bedankt schrijfster voor het delen van deze, voor mij, interessante en hulpvolle informatie ;-)

  Antwoorden
 • 10 dec 2013 12:02
  Luke

  wat de mensen vroeger wisten,brengt de mensen nu in twijfel !

  Antwoorden
 • 11 dec 2013 13:22
  Nadia

  Beste lezers een ding wil ik zeggen ik drink kaneel en honing al 3 maanden en kan zeggen dat het helpt ben in 3 maanden 8 kilo kwijt en het detox heel goed en voor gas werkt het perfect alleen zo als het staat s'avond een kopje en s'morgens een kopje werkt perfect.

  Ik heb alleen positieve reactie en ervaring hiermee

  Antwoorden
 • 10 jan 2014 11:49
  W. De boer

  Beste nadir, hoe vaak per dag drink je de thee?
  Wat is de verhouding?

  Mvg
  Wilma

  Antwoorden
 • 28 jan 2014 21:00
  francisca

  Hoi welke honing en kaneel gebruikt u dan?

  Antwoorden
 • 26 feb 2014 05:51
  Bert

  Natuurlijk kan je zonder problemen 8 kilos kwijtgeraken als je veel kaneel eet, aangezien het de giftige stof Coumarin bevat. Dus van een detox zou ik niet echt spreken...

  Antwoorden
 • 29 okt 2014 08:22
  Dolly

  Hey hallo wat zijn de verhoudingen van kaneel en honing want die vind ik niet ,en welke honing heb jij gebruikt .
  Vriendelijke groetjes dolly

  Antwoorden
 • 13 dec 2013 10:49
  Henk Nijkamp

  Hallo allemaal,
  Ik heb de volgende vraag, ik gebruik sinds een dag of tien honing met kaneel.
  Kan dit de bloeddruk ook verlagen ben af en toe een beetje duizelig.
  Wie weet het antwoord en wil het mailen naar
  h.nijkamp@skoe.nl bijvoorbaat hartelijk dank
  Henk Nijkamp.

  Antwoorden
 • 13 dec 2013 16:36
  Happy

  Alle artsen naar huis, en apotheek alleen honing en kaneel verkopen. Geneest bijna alles, toch?

  Antwoorden
 • 13 dec 2013 22:07
  sombroek

  zal dit dan toch een lulverhaal zijn ???
  inderdaad nog geen vermelding van bronnen en wetenschappelijke artikelen .

  Ik ga toch gewoon wat proberen ,baat het niet ,schaden zal het ook niet meteen . ceylon kaneel dan maar

  Antwoorden
 • 22 dec 2013 21:27
  gerda

  ik drink dit nu al 2 maanden en ben nog geen gram vermagerd. in tegen deel ik ben verzwaard ook al let ik alle dagen op mijn voeding

  Antwoorden
 • 09 jan 2014 22:21
  deb

  Ik mis de wetenschappelijke citaten in dit artikel. Het lijkt mij te mooi om waar te zijn.

  Antwoorden
 • 12 jan 2014 08:59
  Monique

  Ik ben enthousiast geworden en wil zeker de komende tijd twee maal daags een kopje thee gaan drinken met honing en kaneel. Maar wat mij nog niet duidelijk is geworden na alle bovenstaande berichtjes is welke honing en kaneel merk ik het beste kan gebruiken. Weet iemand mij dit te vertellen?

  Antwoorden
 • 27 mrt 2014 22:11
  Maria Quesada

  Manuka honing.
  Een halve theelepel kaneel oplossen in een glas gekookt water. Half uur laten staan, afgedekt met een schoteltje. Dan pas de honing erbij. De helft 's avonds voor het slapen gaan opdrinken en de helft 's ochtends op nuchtere maag.
  Dit is overigens een Chinese remedie en Weekly news heeft er gewoon op ingespeeld (op hun bekende manier).

  Antwoorden
 • 12 jan 2014 10:01
  John van der Werff

  Ik zou hier het best Bio bloemenhoning met Bio kaneel voor gebruiken. De bloemenhoning is niet te overheersend ten opzichte van de kaneel.
  De reden waarom wij Bio adviseren, is het feit dat iedereen al teveel gif binnenkrijgt via gangbare voeding.
  De concentraties bestrijdingsmiddelen en toevoegingen is nog altijd te hoog in gangbare voeding.

  Groet,

  John van der Werff
  Biologisch kruidentuintje

  Antwoorden
 • 13 jan 2014 20:41
  Rob

  Voor de mensen die werkelijk geloven dat iets wat in weekly world news staat waarheid is, kijk hier eens naar: https://www.google.nl/search?q=weekly+world+news&newwindow=1&am...

  Antwoorden
 • 10 feb 2014 12:05
  Peter van den Berg

  Honing werkt alleen als het "koud gecentrifugeerd" of soms "koud geslingerd" genoemd. Je kan het ook van de honingraat halen door het te verwarmen. door de warmte gaan de werkzame enzymen kapot. ( Dit geld ook voor vruchtensappen en melk) Helaas wordt dit zelden vermeld op honing.
  In ieder geval moet je geen honing kopen waarop staat dat het product uit diverse landen binnen zowel als buiten de EG.
  Honing uitsluiten uit een bepaald gebied in de EG is altijd "koudgeslingerd

  Antwoorden
 • 10 feb 2014 16:17
  Frans van Proumeren (website)

  Honing is voedsel voor de bijen gelijk melk voedsel is voor de kalveren. Het wordt via technieken door de mens bij de insekten en de dieren weggehaald voor eigen gebruik. Ik zet zelf hier een groot vraagteken neer of het allemaal zo gezond is als men beweert. Aan dierlijke melk consumptie kleven behoorlijk veel nadelen. Indien men dat wilt weten raadpleeg dan eens wat veganisten hierover beweren. Publicaties van hen zijn ook wetenschappelijk onderbouwd. De zwarte wereldbevolking kan al helemaal niet goed de dierlijke melk verteren daar men een speciaal enzymn ontbeert.

  Antwoorden
 • 24 feb 2014 15:10
  HENK

  Mijn moeder zei altijd al "Het leven is als een pijp kaneel.., een ieder zuigt eraan en krijgt zijn deel". Bronnen...referenties...blijven jullie nu maar aan al die farmaceutische troep , dan gebruik ik wel af en toe een lepel honing met wat kaneel. Wat een commentaar allemaal zeg wijsneuzen!

  Antwoorden
 • 25 feb 2014 11:46
  monique

  Helemaal met je eens henk!

  Wat een gezever allemaal.
  Net of de reguliere geneesmiddelen allemaal zo goed zijn.
  De farmaceutische industrie wil niet dat wij deze
  Natuurlijke middelen gebruiken omdat zij dan minder geld binnen gaan krijgen. Ze willen juist dat we meer gaan gebruiken. Artsen krijgen niet voor niks dikke bonussen als ze weer een bebaald medicijn aan de patient uitschrijven!!

  De meeste medicijnen zijn ook uit de natuur ontdekt.

  Antwoorden
 • 30 jul 2014 13:03
  frieda

  Ben het volledig eens met Henk ! Wat een wijsneuzen allemaal .Ik neem al jaren honing en kaneel zowel op brood als in thee of b v in havermoutpap. Heerlijk toch en ik voel mij er erg goed bij .Ik moet ook zeggen dat ik vroeger veel maagpijn had en maagzweren en daarvoor elke dag pillen moest slikken .Sinds ik kaneel met honing gebruik heb ik sinds een jaar geen pillen meer moeten nemen en een maagzweer heb ik ook niet meer gehad ! En mijn cholesterolgehalte is ook aanzienlijk verlaagd ,dus pillen om de cholesterol te verlagen neem ik ook niet meer !Nou wat denken jullie ??? Helpt het of helpt het niet ???

  Antwoorden
 • 03 mrt 2014 14:14
  ikke

  Is het niet gevaarlijk n theelepeltje kaneel in te slikken ivm verstikkingsgevaar van kaneel... als ik zo al die rare filmpjes zie uit amerika op youtube wat er gebeurt als je kaneel inslikt... er stikte zowat iemand!! Ik weet t ook niet hoor... gemengd in de honing gaat wel maar ik raad t af om een theelepel tje kaneel te nemen. Grt

  Antwoorden
 • 11 mrt 2014 16:33
  Martin

  Gewoon een beetje je verstand gebruiken, geen lepels kaneelpoeder inslikken, natuurlijk stik je door de fijnheid van je product. Neem ook geen advies aan van het internet, maar verbreed je kennis. Een arts, homeopaat etc kan je persoonlijk over je klachten vertellen dan een artikel op het internet. En nogmaals- je (gezonde) verstand gebruiken. Fijne dag.

  Antwoorden
 • 16 mrt 2014 13:03
  ria

  Welk soort honing kan ik gebruiken?
  of moet je er een beetje speciale dure honing voor kinderen kopen
  hoor graag

  Antwoorden
 • 17 mrt 2014 15:14
  haha geloof je niet

  Dit is echt het meest grappige honing kaneel verhaal wat ik ben tegen gekomen, helpt voor alles. Ja liever een iets wat wetenschappelijk bewezen is dan honing kaneel op iemand zijn blauwe ogen, wakker worden henk...

  Antwoorden
 • 12 mei 2014 17:25
  Henny

  Welke honing is geschikt....
  Voor blaasinfectie te voorkomen moet je dan dagelijks honing met kaneel drinken.

  Antwoorden
 • 15 mei 2014 09:28
  michael stemerding

  Ik geloof dat de natuur alles verstrekt voor welke ziekte dan ook.
  veel dingen zijn in de vergetenheid geraakt of door ons slechte omgang met de natuur vergaan.
  een advies aan mensen die negatief zijn; ga een andere hobby zoeken. als je ergens niet in geloofd laat je het voor wat het is. je hebt namelijk geen bewijs dat het niet zou werken. dus simpele zielen sta open voor nieuwe dingen en onwikkel je zelf! or for ever keep your peace.

  Antwoorden
 • 15 mei 2014 09:28
  michael stemerding

  Ik geloof dat de natuur alles verstrekt voor welke ziekte dan ook.
  veel dingen zijn in de vergetenheid geraakt of door ons slechte omgang met de natuur vergaan.
  een advies aan mensen die negatief zijn; ga een andere hobby zoeken. als je ergens niet in geloofd laat je het voor wat het is. je hebt namelijk geen bewijs dat het niet zou werken. dus simpele zielen sta open voor nieuwe dingen en onwikkel je zelf! or for ever keep your peace.

  Antwoorden
 • 18 mei 2014 20:02
  Grosemans Jean

  Beste,

  Na alles wat ik gelezen mag je honing niet hoger dan 65°C verwarmen , hoe komt het dat je dan kokend water moet gebruiken als je thee zet met kaneel en honing ?

  Jean

  Antwoorden
 • 05 jun 2014 17:35
  Rens

  Je hebt niet goed gelezen...er staat gekookt
  water.
  En niet kokend water.
  Je moet de thee zetten en danaten afkoelen en de honing toevoegen

  Antwoorden
 • 23 mei 2014 13:53
  Mark

  mark Fräser,

  Ik heb in 2013 een herseninfarct opgelopen. het gevolg daarvan was dat ik veel pijn kreeg in m'n linkerbeen waardoor ik niet lang meer kan lopen mn.lange afstanden afleggen.IK heb verschillende medicamenten van de dokter gehad om te verkomen dat het zich werderom herhaalt. Honing en kaneel zijn altijd goed maar denkt/twijfel om het te gebruiken. Verder heb ik ook een soort van zenew stoornis aan m'n linkerhand overgehouden. Kan iemand mij adviseren en misschien vertellen als het zal helpen. Ik ben er uberhaupt reeds mee begonnen!!. MVG en wachtend op een antwoord,
  Mark Fräser.

  Antwoorden
 • 13 jun 2014 21:10
  Carla

  Ons leerden ze dat honing de bloedsuikerspiegel flink omhoog jaagt en maw. een hoge glycemische index heeft...dus helemaal niet goed voor diabetes patienten. Voor babys zou honing ook gevaarlijk KUNNEN zijn,omdat ze zuivere honing vaak te sterke organismes bevat, waartegen de broze wezentjes nog niet genoeg bestand zijn.

  Antwoorden
 • 23 aug 2014 07:30
  jolanda

  Moet je dus voor gewoon dagelijks onderhoud dus zeg maar 1 eetlepel honing mengen met 1theelepel kaneel en dat zo ophappen(ben er nl niet kapot van) gr jolanda

  Antwoorden
 • 10 sep 2014 06:26
  ziezozon

  Beste Jolanda,

  Ons lijkt dat als je er resultaat mee bereikt, het evenveel of -weinig moeite is en even (on-) aangenaam is als dagelijks een pil innemen.

  Antwoorden
 • 01 nov 2014 15:59
  yvonne

  Welke honing moet er gebruikt worden of kan het ook met bloemhoning?

  Antwoorden
 • 03 nov 2014 14:12
  ziezozon

  Beste Yvonne,

  Het beste is honing die rechtstreeks van een imker komt of honing uit de biowinkel.

  met ziezózonnige groeten.

  Antwoorden
 • 07 jan 2015 12:41
  Sonja

  wat ik echter niet begrijp is dat honing vor de werkbare enzymen niet verwarmd mag worden dan 45•c maar wel honing door de thee???? Dan wordt deze toch hoger verwarmd?

  Antwoorden
 • 13 feb 2015 22:44
  anoniem

  Zou je dit mengsel ook bij kinderen van 4,5 jaar kunnen gebruiken? Of in kleine hoeveelheid? Mijn zoontje is vaak benauwd en en verkouden. Hij krijgt al pufjes. Het lijkt me geen kwaad kunnen om tijde s een verkoudheid hem dit te geven. Ook zou ik graag willen weten welke honing en welk kaneel het beste is!

  Antwoorden
 • 17 feb 2015 14:34
  Martien

  Als de hoest niet weg wil, probeer dit eens.
  Twee uien fijn snijden een paar scheppen bruine suiker er op, in een potje doen en afsluiten. Na een aantal uren ontstaat er een siroop. Hiervan neem je drie keer per dag een eetlepel.

  Mij bij heeft het perfect geholpen!

  Antwoorden
 • 22 feb 2015 12:11
  an

  hallo

  kan het ook met honig uit de supermarkt en wat zijn de hoeveel heden die je helpen gewicht te verliezen want staat nergens

  Antwoorden
 • 22 feb 2015 12:37
  jan

  hallo

  ik heb een lever stoornis kan ik het dan ook gewoon gebruiken

  vr gr jan

  Antwoorden
 • 27 feb 2015 11:13
  didier

  In de lijst staat dat het ook werkt voor gewichtsverlies , maar nergens staat vermeld hoeveel ervan gebruikt moet worden !
  Is er een bepaalde verdeling honing kaneel ?

  Antwoorden
 • 03 mrt 2015 21:34
  Elzinga

  Hoe vaak moet ik het innememen voor de blaas want ik heb vaak blaasontsteking moet ik het elke dag nemen? Zou hier heel graag een antwoord op willen

  P

  Antwoorden
 • 15 mrt 2015 13:39
  Marry Volwerk-Franken

  Ik ben doof en heb kaneel en honing gekocht
  maar ik lees nergens wat bedoelt u met gelijke delen ?Dit is nl. rekbaar van een theelepel kaneel en een theelepel honing maar het kan net zo goed soeplepels zijn.

  Antwoorden
 

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond