Stoppen met roken met e-sigaret

27-12-2011
Niki
Stoppen met roken met e-sigaret

We willen zeker geen pleidooi houden voor het inhaleren van nicotine, maar deze oplaadbare e-sigaret kan je misschien helpen om te stoppen met roken. De zogenaamde elektronische sigaret is namelijk clean en green en toegestaan in restaurants en kan een eerste stap zijn naar definitief stoppen.

Met de e-sigaret puf je eigenlijk een soort vloeistof die verdampt als je een trekje neemt. Volgens de producent kun je deze e-sigaret gewoon roken in restaurants en vliegtuigen. De tankjes zijn gevuld met vloeistof met nicotine in de versie strong, medium, light of zero.  Met deze rechargeable sigaret kun je je rookverslaving afbouwen, aangezien je zelf de dosis nicotine bepaalt.  

Meer informatie over de e-sigaret vind je op de Britse website Green Smoke.

Let wel: de e-sigaret is niet schadelijk voor je gezondheid, maar je krijgt wel nog altijd nicotine binnen. Tabak en teer, en de vele andere stoffen die in een gewone sigaret zitten, krijg je alvast niet meer binnen. 

Reacties (5)

 • 28-12-2011 23:50
  Louis (website)

  Het al of niet schadelijk zijn van de e-sigaret is al lang onderwerp van discussie, maar is simpel te beredeneren.
  Sigarettenrook bevat ongeveer 4000 verschillende stoffen waarvan zo'n 30 -50 kankerverwekkend zijn plus nicotine. De damp van de e-sigaret bevat zo'n 10 verschillende stoffen, geen daarvan kankerverwekkend, plus nicotine.

  Overigens heeft onze Minister van Volksgezondheid besloten, naar mijn mening op grond van onvolledige en foutieve informatie, dat de e-sigaret onder de wet op de Geneesmiddelen moet vallen en dus niet meer vrij verkocht mag worden.

  Antwoorden
 • 12-06-2013 17:42
  Hilde (website)

  Hier heb je een uitgebreidere review (recensie) van de Green Smoke sigaretten:
  http://www.esigaret.com/review_greensmoke.php

  Antwoorden
 • 21-12-2013 04:36
  Finnie (website)

  Goede keuze om elektronisch te roken.

  Antwoorden
 • 21-01-2014 23:36
  Hanny

  Waar te koop ?

  Antwoorden
 • 04-02-2014 11:15
  ziezozon

  Beste Hanny,
  Er zijn diverse websites waar je e-sigaretten kunt bestellen, zoals http://www.e-cig4u.nl of via Greensmoke: klik op de advertentie van Greensmoke op onze homepage.

  met ziezózonnige groeten.

  Antwoorden
 

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond