Dalai Lama komt naar België

03-03-2012
Niki

De Dalai Lama bezoekt op donderdag 24 mei 2012 voor de vijfde keer het Instituut Yeunten Ling in het Belgische Hoei. En je kunt je vanaf nu inschrijven. Om half twee zal de Tibetaanse leider er eerst de nieuwe tempel en het beeld van Boeddha inzegenen om aansluitend te spreken over 'liefdevolle vriendelijkheid.' Zoals altijd verwacht het Tibetaanse instituut in België enkele duizenden bezoekers. 

In juli 2010 vierde de Tibetaanse leider ook zijn 75ste verjaardag in Hoei. Hij werd geboren in 1935. 

Voor het bezoek op 24 mei 2012 zal het over het hele terrein mogelijk zijn om op grote videoschermen alles te volgen. Na het ceremoniële gedeelte - in de tempel - zal het publiek op het grasveld live van het tweede gedeelte van het programma kunnen genieten. Ook wordt ervoor gezorgd dat nagenoeg alle aanwezigen de gelegenheid hebben om de Dalai Lama in het echt te zien.

Heuglijke dag

'Als Zijne Heiligheid zijn toestemming verleent aan het voorgestelde programma,' zo meldt de website Dalai Lama 2012 van het Instituut Yeunten Ling vandaag, 'hebben we op de beste wijze de wensen van velen ingevuld, en dit in het licht van de beperkte infrastructuur waar wij over beschikken. Wij hopen van harte u op deze heuglijke dag te mogen begroeten.'

Praktisch

Inschrijven kan via de website Dalai Lama 2012 van het Instituut Yeunten Ling in Hoei. Ook werd er een Facebook pagina Dalai Lama 2012 geopend. 

Om alvast in de juiste stemming te komen, plaatsen wij de vimeo video Pursuing Happiness with The Dalai Lama. Over zijn.

Pursuing Happiness with the Dalai Lama from On Being on Vimeo.

 

Reacties (1)

 • 08-03-2016 19:13
  Budenaers Marie Paule

  Heb een tweetal boeken van zijne heiligheid
  gelezen voel er mij echt beter bij.
  Graag zou ik aanwezig willen zijn als de Dalai
  Lama ons Belgie een bezoek brengt.
  Mijn man en ik zullen zouden graag een uitnodiging ontvangen.

  Antwoorden
 

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond